Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 15:43

Můžeš, ale pravděpodobně přibereš (tuky… namísto svalů). Jde ovšem třeba i o výdej, aktitvitu, pokud necvičíš, ale děláš nějaký sport nebo něco fyzicky namáhavého, tak můžeš i zhubnout (i holky berou proteiny, když cvičí, i když jim nejde o nabytí svalů, ale spíš o úbytek tuků… důležitý je ale ten pohyb, nějaké kardio, sport a podobně).
Taky záleží který protein (je víc druhů a lišit se můžou mírně i účinkem).

Pokud neděláš žádný sport a necvičíš a jíš „normálně“ tak nemusíš brát žádné proteinové doplňky (ani bys vyloženě neměl, hlavně ne moc). Plno potravin, obsahuje dost bílkovin, hlavně živočišné produkty (ale nejen ty).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 15:46

Můžeš, ale pravděpodobně přibereš (tuky… namísto svalů). Jde ovšem třeba i o výdej, aktitvitu, pokud necvičíš, ale děláš nějaký sport nebo něco fyzicky namáhavého, tak můžeš i zhubnout (i holky berou proteiny, když cvičí, i když jim nejde o nabytí svalů, ale spíš o úbytek tuků… důležitý je ale ten pohyb, nějaké kardio, sport a podobně. Jde o proces spalování kalorií, kde bílkoviny hrají svou roli a to spalování usnadňují).
Taky záleží který protein (je víc druhů a lišit se můžou mírně i účinkem).

Pokud neděláš žádný sport, moc se nepohybuješ, necvičíš a jíš „normálně“, tak nemusíš brát žádné proteinové doplňky (ani bys vyloženě neměl, hlavně ne moc). Plno potravin, obsahuje dost bílkovin, hlavně živočišné produkty (ale nejen ty).
Jestli cheš víc bílkovin, zařaď do jídelníčku víc potravin, které je obsahují (snadno vyhledáš, můžeš si vybírat).