Avatar uživatele

Rychlou a hustou majonézu docílím jak ?!

Doplňuji:
Ano, mixer mám a dokonce tyčkový, ale jaké nože tam mám dát, když mám tři druhy ?!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Máš mixer?Ano,tak do něj dej 2 celá vejce,trochu soli,zapni mixer,přilévej pomalu olej,uvidíš,jak to bude houstnout před očima během chvíle.Olej přilévej tak dlouho,až jakou budeš chtít mít hustotu.Pak si ji ochuť,nebo nech tak.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

majonéza dělaná s tyčovým mixerem
http://www.cuketka.cz/…
dokonce se mi povedla


Avatar uživatele
Zlatý

zajdes si do obchodu ...


Avatar uživatele
Zlatý

Podle mě je nejlepší domácí majonéza dělaná ručně. Žloutky vyklepněte do mísy a pomalinku přidávejte olej ( spíše po pár kapkách ) a stále vařečkou třete (míchejte). Lepší je, pokud jeden míchá a druhý mu ten olej přikapavá. Čím více a pomaleji budete přikapávat olej, tím bude majonéza hustější.
Zdroj : domácí zkušenost


Avatar uživatele
Bronzový

Nedávají se tam nože, ale metly! Jinak se dají žloutky a poté se za vysoké šlehací rychlostí přilévá menší množství oleje než dosáhnete požadované hustoty. Jak bylo napsáno, menší rychlost je také možná, ale je to více stráveného času. Opakem rychlé přilévání oleje způsobí, že se toto dílo srazí.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

Požadavkům by odpovídal předpis od jami155, ale olej se musí skutečně přikapávat pomaličku.
Když se nepovede majonéza ze žloutků, tak se nemusí hned vylít do WC, ale stačí dát do misky, nebo hlubokého talíře nový žloutek a pak za stálého tření přidávat ten zmetek. To byla běžná praxe mojí maminky, já ji dělám v mixéru...

Avatar uživatele

anonym

Já myslím ten klasickej,jak v něm děláš koktejl,víš?Tyčovým ji nedělám,tak zkus ten podle IceT,tím tyčákem.Já tu mou dělám léta,žádný oddělování bílků,ruk,cuk.

Avatar uživatele

anonym

Ice, tak zrovna na ni jsem pohořel, vznikla tekutá hmota, která šla ale pěkně vylít do WC.

Avatar uživatele
Zlatý

iceT

Tak to mě mrzí,mě se povedla vždy,ale snad to chce mít vejce i olej ve stejné pokojové teplotě.Jinak mamka dělá majonézu taky,šlehá žloutky,po kapičkách přidává olej a nepotřebuje ani mixér,používá šlehací metly a misku.majonézu si pak ochutíš podle vlastní hmoty.

Avatar uživatele

anonym

Ice, tak zrovna na ni jsem pohořel, vznikla tekutá hmota, která šla ale pěkně vylít do WC.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.