Avatar uživatele
Stříbrný

Pořád slyšíme o zdravé stravě, i o tom, že nemáme jíst nahnilé, napadené plísní či jinak nakažené potraviny.

Jak to děláte s bramborami? Není brambora, aby z ní člověk nemusel nějaký kaz odkrojit. Počítá se taková brambora do nebezpečných zdraví potravin, které vám v těle postupně rozmnoží volné radikály a zakládají riziko na vznik rakoviny?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Brambory si kupuji přímo od farmáře a podobný problém nastane jen zcela výjimečně.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

A jakou bramboru máme teda počítat do těch zdraví nebezpečných? Tu vykrojenou? Všeobecně je jedlý plod jedlý, dokud nemění strukturu. Až paprika změní mřížku, jmenuje se stále paprika, ale už to není paprika. To platí pro všechny plody, včetně těch defektů ..takže kobzol s defektem je pořád kobzol, ale ten defekt ne. Člověk musí mít taky trochu vlastní představivosti, aby usoudil, kdy už je napadená celá struktura plodu a kdy se jedná o defekt a v tom mu pomáhají životní zkušenosti, na dálku to nelze určit.
Doplňuji:
s plísní je to pak kapitola sama o sobě, to by bylo na jiný dotaz


Avatar uživatele
Zlatý

to je dosť ťažké, takto generalizovať.

myslíte, že v jedlách obsahujúcich škrob (zo zemiakov, brambor) bol tento pripravovaný po nejakom vykrajovaní, čistení a pod.? (ako aj v ďalších tovaroch pripravovaných zo zemiakov - pozrite mrazené hranolky, pečené lupienky atď.)

takže v podstate máte iba jednu voľbu - jesť tie menej nebezpečné zemiaky.
a nie iba zemiaky, v podstate sa to vzťahuje na všetky potraviny, vzduch, ale i oblečenie, hračky, predmety dennej potreby - životné prostredie ako také.

dovolím si parafrázovať moju babičku:
"kedysi bola soľ slanšia, cukor sladší, leto letovatejšie, zima zimovatejšia ..." a zemiaky zemiakovitejšie (brambory bramborovatější).


Avatar uživatele
Zlatý

Já s tebou souhlasím, brambory z Kauflandu, tak to je plesnivý hnus. Snažím se nakupovat od sedláka a jen výjimečně je koupím v obchodě, to mi pak nezbyde nic jiného než okrajovat.
Pokud je to napadeno hnilobou nebo plísní, tak je to zcela jistě zdraví škodlivé a nepomůže ani to odkrojení.


Avatar uživatele
Pokročilý

Brambory prochází na rozdíl třeba od banánů důkladnou tepelnou úpravou. Pokud je vše dostatečně vykrojeno , ne vidím problém. Asi slyšíte trávu růst. ( To , že se sešrotuje starý , možná i někdy trochu naplesnivělý chleba ,vrazí se tam enzymy a jiné srágory Vám nevadí ?). Hledejte problémy kde jsou , za pomoci selského rozumu.
Doplňuji:
Jistě ,z toho rozemletého "šmelcu" se upeče nový chleba.. Jinak omluva za chyby v předchozím textu...

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

pusinka50

ad jáhrohlod: našla jsem ti nejlépe srozumitelný článek, který si pozorně přečti, než zde začneš odpovídat na otázky a navážet se do uživatelů těchto stránek či do mě. Nemíním s tebou polemizovat o chlebu, dala jsem jasný dotaz na brambory. Přečti si tuto stránku, kde se mimo jiné jasně hovoří o tom, že škodlivé mikroorganismy se vařením NEZNIČÍ a poradila bych ti se dále zajímat o styl svých "chytrých" odpovědí zde.
http://eatwell.cz/…

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1606
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1279
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 716
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.