Avatar uživatele
Pokročilý

Nejlepší způsob přípravy žampionů?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Připravuji je téměř stejně jako >suwa<. Jenom hlavičky neloupu,před naplněním nechám v páře cca 5 minut,nechám vychladnout,potom naplním,obalím,položím na každý kostičku másla,naskládám do zapékací misky,a v troubě zapeču cca 10 minut na 220°C.Ten čas je orientační,záleží na velikosti žampionů.
Doplňuji:
>suwa<,proč ne.Nás zase od malička babička "upozorňovala",že to nejlepší,zrovna jako u jablek,je pod slupkou,tak je neloupeme. Kdo ví,jak je to doopravdy. :))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Já je někdy požírám usmažené k cuketě a bramborám.


Avatar uživatele
Zlatý

Nevím jestli je nejlepší, ale pro mne nejchutnější. Je třeba vybrat žampiony skoro stejné velikosti, oloupat hlavy a nožičky pokrájet na drobno. Ty se podusí na trošce másla, přidá se nasekaná šunka a strouhaný sýr, případně petrželka. Vznikne soudržná hmota, kterou se spojí vždy dvě hlavičky proti sobě a spíchnou se párátkem. Celé se obalí v sýrovém těstíčku, nebo trojobalu a osmaží ze všech stran. Příloha brambory, nebo br. kaše.
Doplňuji:
Já loupu i žampiony (pečárky) nalezené v přírodě, stejně tak bedly, masáky a holubinky, tak mne to doma naučili :-)


Avatar uživatele
Bronzový

hlavy očistit naplnit ochuceným mletým masem smíchaným s nastrouhaným sýrem,naskládat do zapékací mísy a zapéct před koncem zalít rozšlehanými vejci a potom zasypat strouhaným sýrem, příloha: brambory, kaše, hranolky nebo opečené brambory,obohu a tatarku,nohy pokrájíme do omáčky nebo polévky.......


Avatar uživatele
Stříbrný

Větší rozkrojit na čtvrt, menší na půl, podusit na másle, osolit, opepřit a lehce zaprášit moukou.
Výborný třeba k minutkám


Avatar uživatele
Zlatý

jím je i syrové do salátu, potom smažené s vajíčkem..


Avatar uživatele
Zlatý

Tedy, tady jsou kuchaři!
Já bych na tak složitou přípravu neměla nervy. Tak 2x do roka hřešíme a malé žampiony obalím v trojobalu a dám do friťáku. Nezdravé, ale výborné! S brambory a tatarkou...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.