Odpověděl/a – 28.prosinec 11:05
Nevím jestli je nejlepší, ale pro mne nejchutnější. Je třeba vybrat žampiony skoro stejné velikosti, oloupat hlavy a nožičky pokrájet na drobno. Ty se podusí na trošce másla, přidá se nasekaná šunka a strouhaný sýr, případně petrželka. Vznikne soudržná hmota, kterou se spojí vždy dvě hlavičky proti sobě a spíchnou se párátkem. Celé se obalí v sýrovém těstíčku, nebo trojobalu a osmaží ze všech stran. Příloha brambory, nebo br. kaše.
Odpověděl/a – 28.prosinec 12:14
Nevím jestli je nejlepší, ale pro mne nejchutnější. Je třeba vybrat
žampiony skoro stejné velikosti, oloupat hlavy a nožičky pokrájet na
drobno. Ty se podusí na trošce másla, přidá se nasekaná šunka a
strouhaný sýr, případně petrželka. Vznikne soudržná hmota, kterou se
spojí vždy dvě hlavičky proti sobě a spíchnou se párátkem. Celé se
obalí v sýrovém těstíčku, nebo trojobalu a osmaží ze všech stran.
Příloha brambory, nebo br. kaše.
Doplňuji:
Já loupu i žampiony (pečárky) nalezené v přírodě, stejně tak bedly,
masáky a holubinky, tak mne to doma naučili 🙂