Avatar uživatele
Registrovaný

Nějaky osvědčeny recept na nakladani okurek aby chutnaly jako "Znojemske"neznate?

Určitě se da doma udělat stejnou chut okurek,ale jak na to?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

na 7l sklenic si připrav

1 1/2l vody
0,5l octa8%
6dkg soli
30tablet sacharinu
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 bobkový list
1 lžička semínek hořčice/koupíme v drogerii/
cibule dle chuti

uvař nálev a zalej s ním okurky, lze přidat jak kdo má rád, kolečka křenu, mrkve
někdo dává kopr já ne.

sterilizuj cca 15 min aby nebyly moc měkké

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY
[18.7.2007]

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

MRKEV NA KOLEČKA ,CIBULE, KŘEN, 2KULIČKY PEPŘE , 2 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ ,KOUSEK BOBKOVÉHO LISTU ,1 HŘEBÍČEK, 1 VRCH.LŽIČKA SOLI ,3 VRCH.LŽÍCE CUKRU

POSTUP PŘÍPRAVY

DO KAZDÉ SKLENICE -POUŽÍVÁM KLASICKÉ MYSLÍM 0,7 ,ZELENINU + KOŘENÍ ,NASTRKÁM OKURKY ,PŘIDÁM CUKR A SŮL + 1/10 OCTA NECELÝ 1 DCL A DOLÍT STUDENOU VODOU.
ZAVÍČKUJEME.
STERILUJEME NA 80ST C 20 MINUT
PO VYNDÁNÍ ZCHLADÍME SPRCHOU A OTOČÍME DNEM VZHŮRU.
JE TO OPRAVDICKÁ MNAMKA!
<< Ředkvičková pomazánka | PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY | ZAPEČENÉ PLNĚNÉ ROHLÍKY >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna M. (ankaM) ID 21285 (25.8.2010, 19:54)
Milá Jano,
Vaše prababička byla (je) génius!!!
Dnes jsem otevřela okurky dělané podle výše uvedeného receptu a jsou vynikající
Příští rok udělám rozhodně víc sklenic. Letos mám jen 8, a ty budou hned pryč
Zdravím a děkuji Anna
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (27.9.2010, 11:42)
děkuji, byla to manžela prababička jsou vynikající
ODPOVĚDĚT
Renata S. (Renule011) ID 203111 (8.8.2010, 21:50)
lepší než znojemské ,děkuji za recept.
ODPOVĚDĚT
Radka V. (Brucha Vecha) ID 62307, mimibazar.cz/bruchavecha (8.7.2010, 14:00)
Dobrý den, prosím vás, kolik dáváte toho cukru a soli? Ještě jsem okurky nezavařovala, tak bych je nerada zkazila
ODPOVĚDĚT
libuše h. (dominika24) ID 306626 (15.6.2010, 21:28)
toto určitě udělám.
ODPOVĚDĚT
Iveta C. (Ivča Ch.) ID 85168, mimibazar.cz/ivcach (12.9.2009, 20:20)
Díky za recept!! Okurky jsou vynikající!! Máme celkem 50 sklenic, to je málo při takové dobrotě
ODPOVĚDĚT
Jitka H. (Jitule64) ID 20353 (2.8.2009, 21:12)
Se tam nedává kopr? Taky bych zkusila...
ODPOVĚDĚT
Marta M. (MartickaM) ID 95153 (6.7.2009, 21:01)
nevydržala som a na 3. deň som to ochutnala, urobila som iba dva poháre na skúšku a to bolmoj životný omyl :Mala som tak urobiť všetko!!!!Moc dobré
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (11.7.2009, 19:43)

ODPOVĚDĚT
Jana V. (bertík) ID 2298, mimibazar.cz/bertik (17.8.2008, 17:36)
Výborný recept, vyzkoušela jsem a je to pravý chuťový koncert pro milovníky okurek!!! MOc díky!
jana
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (27.8.2008, 18:55)
jsem ráda , že chutnají
ODPOVĚDĚT
Lenka V. (lenka270) ID 84535 (7.8.2008, 15:03)
Taky vyzkouším, protože jinak dělám ty naše znojemské pořád dokola, tak to chce změnu (mám jiný recept, ale je složitější), jen přidám kopr, do pravých znojemských totoýž patří. Ale chápu, že někdo to tam nemá rád. Ale děkuji za recept
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (16.8.2008, 20:59)
jj zkuste ,určitě tak nic nezkazíte
ODPOVĚDĚT
Jana D. (jad) ID 30494, mimibazar.cz/jad (2.8.2007, 16:22)
Tak už mám 6 sklenic Dělám je postupně, podle toho, jak dorůstají okurky na zahradě Nejradši bych už ochutnala
Jani, jak dlouho se mají nechat uležet ? Když mě tak lákájí
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (4.8.2007, 23:28)
já je načala asi po 10 dnech a nemají chybu ,nebojte jsou suprovní!!!!
ODPOVĚDĚT
Jana D. (jad) ID 30494, mimibazar.cz/jad (18.7.2007, 22:17)
Nemůžou se nechat normálně vychladnout?
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (18.7.2007, 22:27)
jani ,určitě můžou pokud máte dostatek místa )
ale dnem vzhůru ,cukr se rozpustí lépe.
ODPOVĚDĚT
Jana D. (jad) ID 30494, mimibazar.cz/jad (18.7.2007, 22:34)
díky za odpověď, hned zítra nějaké okurky utrhnu na zahradě a vyzkouším
ODPOVĚDĚT
petra m. (petra95) ID 64316 (18.7.2007, 16:02)
jak je chladite ,ja je jednou zkusila take zchladit a praskla me diky
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (18.7.2007, 16:11)
jÁ SI VYNDÁM NA OKAPÁVAČ TM NECHÁM ASI ČTVRT HODINKY A A PAK V KBELIKU NANOSÍM DO KOUPELNY A
SPRCHUJU VLAŽNOU A PAK STUDENĚJŠÍ
ODPOVĚDĚT
Jana a Petr K. (janaforyou) ID 18223, mimibazar.cz/janaforyou (18.7.2007, 14:41)
TYTO OKURKY DĚLÁM KAŽDOROČNĚ MIN. 40 SKLENIC A VŽDY SE PO NICH ZAPRÁŠÍ,KRÁSNĚ KŘUPOU A KOŘENĚNÉ JSOU TAK AKORÁT.
DOBROU CHUT!
ODPOVĚDĚT
Jana M. (bubík4) ID 13130, mimibazar.cz/bubik4 (18.7.2007, 22:04)
TCHÝNĚ DĚLÁ 150 SKLENIC, ALE JINÝ NÁLEV A TAKY JE SEŽEREME CHUŤOVĚ TAKY JAK ZNOJEMSKÝ, KAŽDÝ JE Z NICH NADŠENÝ.
ODPOVĚDĚT


Avatar uživatele
Bronzový

Haňulka uvádí tu nejzásadnější přísadu celého tajemství - sacharin. Bez umělého sladidla se nelze ke znojemské chuti přiblížit.

Já doporučuji toto:
http://www.benkor.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.