Avatar uživatele
Stříbrný

Med cukernatí a co dělat ?

Synci a děvuchi (sou tu ňaký hospodyňky-kuchařky nebo nejsou ?) když mi zcukernatí med tak rychloohřevem v MW se znehodnotí nebo ne ? Děkuji za případné rady, náměty.
_________________

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Med se nesmí ohřívat nad 39°C aby se nezničily enzymy. Trvanlivost medu je bez omezení - jako jedna z mála potravin.
Takže se o nějakou cukernatost nemusíš zajímat:DDD
Doplňuji:
Ohřevem do 39°C by se měl zase rozpustit:DDD
Jako max. ohřev se udává 42°C (-pak ho můžeš vyhodit), tak horce stáčený bych ale nekoupila:DDD

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

V mikrowellce bych med rozhodně neohříval - stačí vodní lázeň s teplotou cca 40°C.


Avatar uživatele
Zlatý

http://www.odpovedi.cz/…

Kupujte si medy pastované, zůstávají stále stejné, výborně se mažou..

Děda byl včelař, takže si ještě pamatuji, že nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.

Když med zkucernatěl,, necháte jej zahřát ve vodní lázni (ideální je s teploměrem) po krátkou dobu (asi 20 minut) při teplotě kolem 40°C.

Vyšší teplotu nikdy neaplikujte. Užitečné bílkoviny by se nenávratně zničily a med by neměl tak blahodárný účinek.

Med nikdy nerozpouštějte v mikrovlnné troubě!!!


Avatar uživatele
Stříbrný

Zavařovací sklenici se zcukernatělým medem vložím do hrnce s vodou, aby byla sklenice tak ze 1/4, max 1/3 potopená ve vodní lázni a vložím i s hrncem do přehřáté trouby max na 50 st.C. Tak asi max na půl hodinky? Během doby med kontroluji, aby se nepřehřál a když je už tekutý, okamžitě vyndám z trouby.
Doplňuji:
Kapitán: než opět něčemu budeš oponovat, malá rada, přečti si nejdřív tak 3x všechny již napsané odpovědi na danou otázku. Když to nebude stačit, přečti si odpovědi znovu opět aspoň tak 3x, než odpovíš sám. Vykřičníky u svých odpovědí vynech. Už jen proto, že třeba u této otázky se odpovědi nás všech nijak neliší. A jestli tě rozčilila třeba má odpověď, že dám troubu na 50 st., napsala jsem jasně, že rozpouštění medu pořád hlídám, takže než by dosáhl teploty 50 st., je již dávno rozpuštěný.
Ještě by mě zajímalo, jak u zcukernatělého tvrdého medu lze dosáhnout jeho rozpuštění mechanickým vyšleháním?


Avatar uživatele
Zlatý

Sklenici s medem do vodní lázně a pomalounku polehounku ohřívat.


Avatar uživatele
Bronzový

Nijak ,nebo jak správně naspala Agneta!!!Ještě se to dá odstranit mechanicky pomalým šleháním!!
Zahříváním nad danou teplotu se med ničí a je to potom jen obyčejný cukr!!!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.