Avatar uživatele
Bronzový

Medík...sladké to zlato

Chci se zeptat:

- jak rychle tuhne med v zavrene sklenici?
- jak se pozná čerstvost ?
- kde musí včely sbírat aby byl med tmavý ?
- kde se dá sehnat pravý "horský" med ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Otázku už jednou padla.
V rodině jsem měli včelaře Proto si vzpomínám, že vždy tvrdil, že nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.
Výborné jsou medy pastované, ty zůstávají stále stejné a dobře se mažou. Někteří včelaři je prodávají.
Já jsem jednou poslouchala rady Jiřiny Bohdalová a podle ní jsem si med našlehala. Jenže všechno kolem se lepilo. Takže už nikdy víc.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Na vsechny vase otazky uz mate odpoved.
Ja pouze pridam mamincinu zkusenost-jednou,kdysi davno,nekde ziskala recept na domaci med z pampelisek-vysledek nebyl spatny,vypadalo to jako med,chutnal trochu odlisne,ale nevim proc byl strasne tekuty,nemel tu spravnou konzistenci.Pokud si vzpominam,i po par letech byl porad jeste tekuty.


Avatar uživatele
Pokročilý

Tmavý je pravý lesní med-z medovice a termín horský neznám,snad ten lesní.Prodávají ho včelaři přímo,"ze dvora".Ten v supermarketech není to pravé ořechové.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Tmavý med je z lesa. Horský med je zřejmně jen obchodní označení. Med tuhne podle obsahu cukru a vody a z jakých je rostlin. Jako dítě jsem mněl med od lesníka a ten doslova voněl po lípách.Mněl je kolem celé hájovny.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.