Avatar uživatele
Pokročilý

cukrová vata

dá se sehnat a nebo kde se sežene,ten barevný cukr,jak z toho dělají cukrovou vatu??na to se používá normalní krupice/krystal cukr ten obycějný nebo mají na to nějaky specialní.a kolik g má velká porce cukrové vaty?a jestě kolik muže mít cca energie(kj-kcal)cukrova vata?a jak si jinak udělat doma cukrovou vatu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Cukrová vata je zvláštní druh cukrové sladkosti, která je tvořena typickou lehkou, vzdušnou hmotou o různé barvě v závislosti na použitém barvivu. Vzhledově i na dotyk je podobná vatě. Vyrábí se roztavením krystalického cukru na karamel, který je pak vháněn do bubnu, ve kterém se ochlazuje a zpátky cukernatí. Tato vzniklá slabá vlákna se pak namotávají na špejli a podávají ke konzumaci.
STROJ NA VÝROBU VATY KOUPÍTE NAPŘ NA INTERNETOVÉ ADRESE:

http://www.zbozi.cz/…

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/C ukrov%C3%A1_vata

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Myslím, že v domácích podmínkách to půjde těžko. Cukr je potřeba roztavit a hned profouknout a neumím si to představit jinak než ve výrobníku. Stojí cca 40 tis..
Doplňuji:
Dnes jsem viděla v letáku Globusu, že mají v nabídce domácí výrobník cukrové vaty.
Za 999 Kč.


Avatar uživatele
Zlatý

V úvodu je nutno připomenout, že cukrovou vatu nelze vyrábět po domácku. K výrobě je nutno vlastnit speciální stroj na její výrobu. Jeho výkonnost má poměrně velké rozpětí odvislé od záměru s ním prováděného množství cukrové vaty. Existují druhy pro dětské hrátky na prodavače cukrové vaty, až po výkonné stroje v ceně desítek tisíc korun.
Ke zhotovení stačí skromný surovinový prostředek, kterým je krystalový cukr v nikterak velkém objemu, prostředek na navíjení cukrové vaty, drobné doplňky a elektrický proud.
Příkon výrobníku je rovněž rozdílný a to v rozsahu 300 – 3000 W (i více). Další položkou bývá pronájem prostoru, který se liší od typu atraktivnosti zvolené lokace.
Samotná výroba není nikterak náročná. Přístroj se zapne a během 2 – 3 minut dojde k zahřátí vřetena. Následně se vloží několik málo lžic krystalového cukru (jejich počet je odvislý od výkonu stroje a zákaznického zájmu), který můžeme dobarvit potravinářským barvivem a odvíjené cukrové předivo v podobě vaty namotáváme buď na klasickou špejli nebo papírový kornout.
Počet kusů vyrobené vaty je opět rozdílný a pohybuje se od několika málo desítek po několik stovek kusů.

Zdroj: http://www.cukrar.cz/show.asp? id=1347


Avatar uživatele
Bronzový

To tam panenko můžete hodit rovnou jenom odkaz,když to z něj máte okopírované.Co takhle odpovídat vlastními slovy a pak přidat odkaz?
Nave se ptala,kde se dá sehnat cukr.


Avatar uživatele
Bronzový

Postup výroby neznám,ale jednou jsem viděla jak do toho výrobce přidával normální sirup.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.