Odpověděl/a – 13.červen 20:32
Zavařovací sklenici se zcukernatělým medem vložím do hrnce s vodou, aby byla sklenice tak ze 1/4, max 1/3 potopená ve vodní lázni a vložím i s hrncem do přehřáté trouby max na 50 st.C. Tak asi max na půl hodinky? Během doby med kontroluji, aby se nepřehřál a když je už tekutý, okamžitě vyndám z trouby.
Odpověděl/a – 14.červen 20:48
Zavařovací sklenici se zcukernatělým medem vložím do hrnce s vodou,
aby byla sklenice tak ze 1/4, max 1/3 potopená ve vodní lázni a vložím
i s hrncem do přehřáté trouby max na 50 st.C. Tak asi max na půl
hodinky? Během doby med kontroluji, aby se nepřehřál a když je už tekutý,
okamžitě vyndám z trouby.
Doplňuji:
Kapitán: než opět něčemu budeš oponovat, malá rada, přečti si nejdřív
tak 3× všechny již napsané odpovědi na danou otázku. Když to nebude
stačit, přečti si odpovědi znovu opět aspoň tak 3×, než odpovíš sám.
Vykřičníky u svých odpovědí vynech. Už jen proto, že třeba u této
otázky se odpovědi nás všech nijak neliší. A jestli tě rozčilila třeba
má odpověď, že dám troubu na 50 st., napsala jsem jasně, že
rozpouštění medu pořád hlídám, takže než by dosáhl teploty 50 st., je
již dávno rozpuštěný.
Ještě by mě zajímalo, jak u zcukernatělého tvrdého medu lze dosáhnout
jeho rozpuštění mechanickým vyšleháním?