Avatar uživatele
Pokročilý

Kvalitní med?

Vždycky, když si koupím med, tak mi po pár týdnech zcukernatí. Je to známka kvality nebo opačně? Přitom moje máma když si ho koupí, vždycky ho má krásně tekutý. Jak je to u vás?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mužův otec byl včelař. Proto si vzpomínám, že vždy tvrdil,, že nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.
Výborné jsou medy pastované, ty zůstávají stále stejné a dobře se mažou. Někteří včelaři je prodávají.
Já jsem jednou poslouchala rady Jiřiny Bohdalová a podle ní jsem si med našlehala. Jenže všechno kolem se lepilo. Takže už nikdy víc.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

jak který. Některý je k tomu náchylnější, jiný zas ne. S kvalitou to nemá co dělat - cukernatnění je naprosto přirozená vlastnost všech medů. Záleží na poměru dvou nejdůležitějších cukrů v medu glukózy a fruktózy, přičemž oba tyto cukry jsou z hlediska kvality medu rovnocenné. Více viz zdroj

Zdroj: www.lidovky.cz/odpovedi.asp?t= VESELY2

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

IvanaR

Krystalizace medu je zcela obvyklá. Méně krystalizuje akátový med.Pokud chcete mít med znovu tekutý stačí ho rozpustit v teplé vodě do 40°C. Tato teplota by se neměla překročit,jinak si zničíte většinu léčivých látek v něm obsažených.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.