Avatar uživatele
Zlatý

Máte oblíbenější cukroví, které recepty dědíte po generace nebo raději novější recepty?

Doplňuji:

Udělaly jste mi obrovskou chuť. Na něco.
Myslíte, že byste mi mohly nějajý recepis poslat?
Nepečené nám chutná a dobře se dělá. A rychlé a jednoduché košíčky, jak píše Dami, ty by se také šikly.
Pokus můžete, chcete a pošlete, moc díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mě chutná skoro všechno.Je fuk,zda starý rodinný recept nebo nějaká inovace.
Loni jsem třeba dělala jen nepečené kousky,protože mi odešla trouba a jaký úspěch jsem slavila u mamky....Třeba takový hovínka(původně to měly být kuličky,ale jak jsem je obalovala v rozpuštěné čokoládě,tak ztrácely tvar,proto hovínka)ale mamce velmi chutnaly,jen nemůžu najít recept.Nebo košíčky z ořechové hmoty,plněné višní a zalité čokoládou....

Mamka se ptala,kde jsem na ty laskominy přišla,ale všechno jsem měla vystřihované z časopisů(zase bych si měla recepty asi přetřídit)Mamka zase je na tu klasiku,pracny a linecké,kokosové pusinky holé i slepované.Hergot,mám chuť na cukroví....

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já cukroví nemusím, ale šíleně mě baví ho dělat. Rodinnou klasiku moc nedělám, protože od té doby, co jsem začala improvizovat s košíčky a měly všude obrovsky úspěch, dělám jich hodně druhů. Manžel je má také nejraději (ale musí být hodně naplněné:-). Z těch, které mám už napečené vedou ořechovo-karamelové. Jsou hodně rychlé, jednoduché, a snad právě proto tak báječně chutnají:-)
Doplňuji:
Ráda ti dám recept. :-) Ale dělám všechno od oka, takže přesný rozpis to nebude. Ale není to nic složitého, hustota jako na linecké. Mouka hladká (já dávám i celozrnnou, protože hezky voní - nejen:-), třtinový a moučkový cukr, mleté vlašské ořechy, jedno vejce, máslo, vanilka, lžíce medu. Těstem plníš košíčky (tence). Upečené naplníš směsí (drobněji sekané vlašské ořechy, zkaramelizované kondenzované mléko - koupíš už hotové, trocha javorového sirupu pro vůni - nemusí být). Po rozležení je to chuťově úplně stejné jako medovník (jestli ho máš ráda, budeš nadšená:-).
Výborné a také rychlé jsou nugátové. Těsto: hladká mouka, máslo, vanilka, moučkový cukr, jemně sekané mandle. Opět - upéct košíčky. Náplň: rozpustíš tři hořké čokolády v troše smetany ke šlehání a přidáš celé slazené kondenzované mléko Salko. Hmota se nejdřív nezdá, ale po chvíli míchání úplně zleskne a začne se táhnout. Můžeš pak plnit košíčky jenom tímhle čistým nugátem, nebo do něj lze přidat nasekané, pražené mandle v karamelu, kandované ovoce atd. Dobré je košíčky nejdřív potřít kyselým rybízovým džemem (hodně pikantní je třeba černý rybíz ale maliny jsou také super:-)


Avatar uživatele
Zlatý

I když mám recepty po mamince , stejně to chutná jinak . Myslím, že tam vždy přidala trochu tý svý lásky, proto bylo cukroví tak jedinečné. Já dělám nejvíc velká vosí hnízda plněná ananasem , ty u nás jdou nejvíc na odbyt . Recept je klasický,ale po tom co se objevily na trhu rozvírací formičky velká a malá , mi připadalo toho krému nějak moc ,abych dala do velké formičky -tak jsem začala dávat ještě kousek ananasu a věřte jak je to výborné .Dělám tmavé a světlé . Košíčky dělám taky linecké a naplním je ořechovou nádivkou s rumem a navrch půl vlašského ořechu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Mám recepty zděděné po prapředcích a mám i nasbírané nové a taky si inovuji, zkouším, měním. Každý rok je problém ne co udělat, ale co neudělat :) - každému chutná něco jiného a proto musím dělat i některé druhy, které bych já sama vynechala. Já sama taky spíš peču a nejím. A taky nepeču - z nepečeného - letos budu dělat třeba sušené vypeckované švestky plněné oloupanou mandlí, namočené v čokoládě a sypané kokosem. Hotové se pak vloží do papírových košíčků.


Avatar uživatele
Registrovaný

Pretoze zijeme v case ked nemame vela casu sa venovat vareniu, ja som sa preorientovala na chutne a rychle cukrove. Na Vianoce prichystam gulicky z 220 g OREO susenky ktore dam do hrubeho pastickeho (mikrotenoveho sacku, a rozdrtim valeckom. Vsypem do misky, pridam velmi jemny tvaroh (philadelpha 110 g an zamiesam to hladka. Rukami vyformujem gulicky ktore namocim do bielej alebo tmavej cokolady. To je parada! Dam na voskovy papier stvrdnut a servirujem v papierovych kosickoch. Mozes posypat farebnym cukrom ked je cokolada este makka.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

terry

Dami, diky. Jsi zlato.
A....ty susene svestky s mandli v cokolade delam taky. Uz nekolik let. A sklidily uspech i mimo van.cukrovi na oslavach.

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Rádo se stalo. Jsou fakt skvělé. Ty ořechy v tom karamelu neuvěřitelně změnou a zvláční. Věřím, že si doma pochutnáte.:-))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.