Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.listopad 0:07

Já cukroví nemusím, ale šíleně mě baví ho dělat. Rodinnou klasiku moc nedělám, protože od té doby, co jsem začala improvizovat s košíčky a měly všude obrovsky úspěch, dělám jich hodně druhů. Manžel je má také nejraději (ale musí být hodně naplněné:-). Z těch, které mám už napečené vedou ořechovo-karamelové. Jsou hodně rychlé, jednoduché, a snad právě proto tak báječně chutnají:-)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.listopad 12:39

Já cukroví nemusím, ale šíleně mě baví ho dělat. Rodinnou klasiku moc nedělám, protože od té doby, co jsem začala improvizovat s košíčky a měly všude obrovsky úspěch, dělám jich hodně druhů. Manžel je má také nejraději (ale musí být hodně naplněné:-). Z těch, které mám už napečené vedou ořechovo-karamelové. Jsou hodně rychlé, jednoduché, a snad právě proto tak báječně chutnají:-)
Doplňuji:
Ráda ti dám recept. 🙂 Ale dělám všechno od oka, takže přesný rozpis to nebude. Ale není to nic složitého, hustota jako na linecké. Mouka hladká (já dávám i celozrnnou, protože hezky voní – nejen:-), třtinový a moučkový cukr, mleté vlašské ořechy, jedno vejce, máslo, vanilka, lžíce medu. Těstem plníš košíčky (tence). Upečené naplníš směsí (drobněji sekané vlašské ořechy, zkaramelizované kondenzované mléko – koupíš už hotové, trocha javorového sirupu pro vůni – nemusí být). Po rozležení je to chuťově úplně stejné jako medovník (jestli ho máš ráda, budeš nadšená:-).
Výborné a také rychlé jsou nugátové. Těsto: hladká mouka, máslo, vanilka, moučkový cukr, jemně sekané mandle. Opět – upéct košíčky. Náplň: rozpustíš tři hořké čokolády v troše smetany ke šlehání a přidáš celé slazené kondenzované mléko Salko. Hmota se nejdřív nezdá, ale po chvíli míchání úplně zleskne a začne se táhnout. Můžeš pak plnit košíčky jenom tímhle čistým nugátem, nebo do něj lze přidat nasekané, pražené mandle v karamelu, kandované ovoce atd. Dobré je košíčky nejdřív potřít kyselým rybízovým džemem (hodně pikantní je třeba černý rybíz ale maliny jsou také super:-)