Avatar uživatele
Pokročilý

Jaké znáte náplně do štrůdlu? Sladké i slané.

Poraďte, dík za každý zajímavý tip!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Přestože mám nejradši z jablkama,tak se mi stává,že skoro každá kamarádka,ke které přijdu mi nabízí štrudl na slano,a bylo to celkem dobré.Dá se tam dát cokoli podle fantazie.Někdo dá slaninu,sýr,šunku, salám a hlavně hodně to dělají se zelím nebo s dobrou čalamádou.A do toho třeba ještě anglickou.Jo a je to většinou na listovém těstu,takže je to celkem jednoduché a levné.Dobrou chuť

Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recep t/12198-strudl-na-slano/

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Štrúdl (správně s čárkou nad u) uznávám jen s jablky. Myslím, že jsem ochutnával i tvarohový, ale ten teda nic moc. Prý se dá dělat i z hrušek (kombinace jablka + hrušky). Štrúdl na slano? ... to slyším poprvé a vůbec mě to neláká. :-)


Avatar uživatele
Bronzový

znám i ořechovou náplň s rumem, ale protože vždycky kousnu do nějaké zbloudilé skořápky, nemám tuhle náplň rád. Ale chuťově to není špatné


Avatar uživatele
Zlatý

Je toho spousta:
nasladko - tvaroh+třešně,višně /popř.i jiné ovoce/
tvaroh+povidlí
naslano - bryndza+ angl.slanina+špenát a další,nech se inspirovat:
http://vareni.dama.cz/…
http://www.poslirecept.cz/…
http://www.toprecepty.cz/… ještě patero slaných závinů tady -
http://www.toprecepty.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Klasika- jablka, tvaroh, ořechy, povidla. Nedávno ale pekla kamarádka s houbovou náplní,byl výborný.


Avatar uživatele
Bronzový

Náplň štrúdlu může být podle naší fantazie. Nejtypičtější, ale je jablková náplň nebo také tvarohová, malinová, jahodová a už zmiňovaná hrušková.
Štrúdl na slano může mít náplň např: šunka s paprikou a česnekem.


Avatar uživatele
Zlatý

také je dobrá náplň .....jablka posypaná mletým mákem
nebo tvaroh a mák /tomu se říká šiml/


Avatar uživatele
Bronzový

Jednou jsem u jedné babičky jedl štrúdl s kakaovou náplní.Bylo to velmi nezvyklé, ale dobré.Kakao bylo rozmícháno s mlékem, cukrem a možná ještě něčím a natřeno na kynuté těsto štrúdlu.


Avatar uživatele
Bronzový

Šéfcukrář, pan Tadeaš Žrromski dělal nedostižný štrúdl z list. těsta s náplní rozvařených višní s uvařeným makem. Zabaleno do těsta , potřeno fondanem a upečeno. Nedalo se vydržet aby závin zchladl. K této dobrotě kopeček vanilkové zmrzliny. Přesný postup bohužel nevím.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.