Avatar uživatele
Bronzový

Jak upravit hovězí maso, aby bylo měkké?

Poraďte, jak na hovězí, nemám papiňák.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Já papiňák mám,ale záleží na kvalitě masa.Hovězí kupuji pouze domácí od známých a i tak,když je býk starší,tak ani hodina a půl nestačí.Dnes jsem naopak dělala guláš a za 50 minut bylo měkoučké.Má babička vaří v obyčejných hrncích a maso ponaklepe ikdyž dělá kostky na guláš a vaří dlouho.Tipla bych dobré dvě hodiny.Investujte do papiňáku,vyplatí se vám jak časově,tak ušetříte energii.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zalezi na jaky zpusob ho chcete udelat.
Chce to hlavne maso z mladeho kusu,nechat lezet v marinade podle vlastni chuti.
Ja pouzivam koreni Krehke maso,maso je potom krehke,stavnate a neni potreba ho varit tak dlouho.Jinak toto koreni ja vlastne nejaka sul,takze neni potreba pote solit.


Avatar uživatele

Ono je hovězí a hovězí. Nemám ani tušení,jaké doma máte.

Zdroj: http://www.rodina-finance.cz/z drava-vyziva.212/hovezi-maso-v yber-uprava.21025.html


Avatar uživatele
Zlatý

Někde,kdesi jsem četl,že pokud je hovězí maso ze starého kusu,může se přidat troška jedlé sody a ta to změkčí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Papiňák není špatná věc. Jen se s ním musite naučit zacházet. Koupit si minutkové hodinky.Maso by se mnělo nechat odležet v lednici,vyzrát. Pokud to budou plátky naklepat, Zprudka opéct, aby se maso zatáhlo a zůstala v něm šťáva. Podlejt a v mírném varu dusit. Podle potřeby podlévat, až to zmněkne a rozvaří se cibulka nakonec vydusit až na tuk a zaprášit moukou. nebo přidat jíšku jako základ na omáčku,Ochutnat dosolit okořenit.Pokud budete chtít, silný vývar dává se maso do studené vody.Pokud to bude k omáčce do horké aby se povrch zatáhnul a chuť zůstala uvnitř.Vařit pomalým varem sbítat pěnu,přidat zeleninu a vařit až je to mněkké.Vařit tak přez hodinu pak kousek ochutnat.Dobrou chuť.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.