Avatar uživatele
Zlatý

Jak se "nakládá" cibule bez láku?

Kdysi mně kdosi říkal, že je výborná .....(termín právě nevím) cibule. Má se to snad dělat tak, že se oloupaná cibule nakrájí na půlkolečka, přidá cukr, pepř, sůl a troška octa. Vše se promíchá a ve sklenici šupne do chladničky. Cibule prý sama pustí šťávu a má to být velká bašta.. Jediné, co ještě vím - jedná se snad o recept z Ukrajiny, nebo Ruska.
Pokud to někdo znáte, prosil bych o přesnější informace.
Doplňuji:
Není to nakládané, píši přece, že si na ten výraz nemohu vzpomenout a proto jsem použil uvozovky )) Ani nic o oleji mně dotyčný neříkal.
V každém případě díky za snahu a pokud toho pána ještě potkám, vezmu si recept přímo od jeho manželky. Ona se sem přistěhovala a zná to z domova. No a pak to dám případně sem, pokud to bude tak jednoduché a dobré jak mně bylo popsáno ))

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Mně to připadne jako zjednodušená marinovaná cibule:
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Posolit, popepřit a trochu cukru. Toto tam
nasypat současně. Míchat tak dlouho, až to pustí šťávu a půlkolečka se rozpadnou.
Potom přidat ocet; přidává se tak, že na
jednu vekou cibuli přidáš 1-2 polévkové lžíce
octa. Potom znovu promícháš a necháš tak
2h odležet a pak už můžeš
konzumovat. Co nesníš, dáš do
uzavíratelné nádoby do lednice a můžeš
pojídat klidně třeba týden ;-)
A dobrý to je!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

To je varianta cibulového salátu. Mně osobně více chutná cibule, když se pokrájí a spaří horkým octem. Nechá se pár minut "zaležet" a potom se vymačká osolí, opepří, případně mírně osladí. Zkoušela jsem ji promíchat i s trochou jogurtu a ve všech variantách chutná moc dobře. Rozhodně to vyzkoušej.
Tebou nahoře uvedený recept jsem nikdy nebrala jako nějakou krajovou specialitu. Prostě občas něco vyzkouším jinak a ve valné většině případů to vyjde. Nebála bych se zaexperimentovat ani tady. Nachystej si cibuli tak, aby byla výrazně ochucená a nechej ji v klidu pustit šťávu. Na tom není co zkazit.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

www: a to si do mísy s deseti nakrájenými cibulemi mám nalejt 20lžic octa? A to se potom pije i ten lák, když do toho ta cibule pustí všechno to nej, co v sobě má a nebo to raději potom naleješ do dřezu? Jo a víš co je taky dobrý? Dát na 10cibulí ty lžíce octa třeba dvě a třeba pět lžic rýžovýho oleje, schválně si udělej obojí a porovnej ..je to jen taková rada na okraj :o

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

..aby se tady třeba někomu neznalýmu nesevřelo v hrdle a nezačal se dusit octem a řešit spor s poradnou

Avatar uživatele
Zlatý

beer

www - díkec, to bude ono !

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

jasnou odpověď měl česílko, ale tomu to logicky někdo smazal

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ad zjentek. Čekala jsem, která odpověď bude nejlepší a jako vždy s nominací.:-))

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ad zjentek, děkuji za recept. Hned jdu cibuli naložit. :-))

Avatar uživatele
Zlatý

beer

Zjentek: promiň, ale neptám se na všemožné recepty, hledám jen tento jeden..

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

..ten, co už jsi tedy popsal?

Avatar uživatele
Zlatý

beer

A navíc předpokládám, že to bude něco velmi prostého a jednoduchého, ne různé drahé oleje atd. O oleji také vůbec nebyla řeč, pokud si pamatuji a mělo se to konzumovat dost záhy ))

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

aha ..měl jsem za to, že už jsi to dokonale popsal a že tvé podvědomí touží po vylepšení. Protože jinak nevím, co by bylo na nakrájené cibuli v cukru, soli a octu ještě třeba řešit, než si to vylepšit jako manu ještě dříve, než to pustí ščávu :o

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.