Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.leden 11:29

Jak se „nakládá“ cibule bez láku?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Kdysi mně kdosi říkal, že je výborná .....(termín právě nevím) cibule. Má se to snad dělat tak, že se oloupaná cibule nakrájí na půlkolečka, přidá cukr, pepř, sůl a troška octa. Vše se promíchá a ve sklenici šupne do chladničky. Cibule prý sama pustí šťávu a má to být velká bašta.. Jediné, co ještě vím – jedná se snad o recept z Ukrajiny, nebo Ruska.
Pokud to někdo znáte, prosil bych o přesnější informace.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.leden 12:45

Jak se „nakládá“ cibule bez láku?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Kdysi mně kdosi říkal, že je výborná .....(termín právě nevím) cibule. Má se to snad dělat tak, že se oloupaná cibule nakrájí na půlkolečka, přidá cukr, pepř, sůl a troška octa. Vše se promíchá a ve sklenici šupne do chladničky. Cibule prý sama pustí šťávu a má to být velká bašta.. Jediné, co ještě vím – jedná se snad o recept z Ukrajiny, nebo Ruska.
Pokud to někdo znáte, prosil bych o přesnější informace.
Doplňuji:
Není to nakládané, píši přece, že si na ten výraz nemohu vzpomenout a proto jsem použil uvozovky )) Ani nic o oleji mně dotyčný neříkal.
V každém případě díky za snahu a pokud toho pána ještě potkám, vezmu si recept přímo od jeho manželky. Ona se sem přistěhovala a zná to z domova. No a pak to dám případně sem, pokud to bude tak jednoduché a dobré jak mně bylo popsáno ))