Avatar uživatele
Registrovaný

Jak se čistí pstruh od šupin a musí se to dělat?

šupiny

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

NEMUSÍ, u některých způsobů přípravy je to dokonce nežádoucí.
Pokud ale chceš tyto malinké šupinky přecejen odstranit, udělej to ostrým nožem, "proti" šupinám.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Pstruh se od šupin čistit nemusí!!

Pstruzi
Trota
Pstruzi jsou ryby které jsou u nás běžně známé. Upravujeme je pokud možno v celku. Ideální jsou pstruzi o váze 250 až 300 gramů. Pstruhy očistíme, vykucháme, případně vykostíme a připravíme podle receptu. Hlavu pokud je tak v receptu stanoveno, odkrojíme, jinak podáváme pstruhy zásadně i s hlavou.

Pstruh na modro
Trota in blu
4 porce

4 pstruzi o váze 250—300 gramů
½ šálku bílého octa
3 ½ litru court bouillon
4 lžíce másla
4 lžíce citrónové šťávy
sůl dle chuti
1 lžička sekané zelené petrželky
4 osminky citrónu

Postup:
Tajemství jak získat krásnou modrou barvu u pstruhů na modro spočívá v tom, že nesmíme oprat vrstvu šlemu kterou jsou pstruzi pokryti. Proto při kuchání s nimi zacházíme velmi opatrně abychom tuto vrstvu moc neporušili. Vnitřek vykuchaných pstruhů opatrně vypláchneme, pstruhy dáme do porcelánové mísy, přelijeme octem a marinujeme 5–8 minut. Court bouillon přivedeme do varu, přidáme pstruhy, zmírníme teplotu a vaříme zvolna asi 10–12 minut.
Vařené pstruhy opatrně vyndáme drátěnou naběračkou na teplou mísu nebo na individuální talíře a ozdobíme čerstvou kadeřavou petrželkou a osminkami citronu. V malé pánvičce rozpálíme máslo a dříve nežli začne máslo hnědnout přilijeme citrónovou šťávu. Horké máslo přelijeme na pstruhy. Podáváme s vařenými bramborami, s rýží, zeleným hráškem nebo karotkou.


Avatar uživatele
Zlatý

Snad každá ryba má šupiny,kromě kapra lysáka ten jich má jen pár,mamka je vždycky oškrabávala nožem proti šupinám.tady je návod jak na to
http://www.jaktak.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Čistit se musí i nemusí.
Když ho neočistíte je cítit rybinou. Někomu to nevadí.

Celý život nejdříve otec a potom já sám jsme chytali pstruhy potočáky. Vždy jsme je od šupin a s tím zároveň od rybího slizu čistili nožem proti šupinám a nakonec omyli a otřeli do utěrky. Já osobně jsem ještě odřízl hlavu a ploutve.
Nyní si pstruhy duháky kupuji v sádkách a čistím je takto také.
V poslední době ale kupuji sivena amerického. Ten se čistit od šupin nemusí, stačí omýt a otřít do utěrky. Maso výborné bez zápachu rybiny.

Jeden prostý recept"

Takto očištěného pstruha bez hlavy a ploutví osmažíme na másle s kmínem. Když už je pečený klepneme jedno až dvě vajíčka na pánev, rychle rozmícháme žloudek s bílkem a necháme ztvrdnout.Dostaneme pstruha zapečeného v míchassném vajíčku. Podle chuti osolíme. Dobrou chuť.
Kdo tam chce tu rybinu, pstruha nečistí, ale tu chuť mu osobně nezávidím. Rybí sliz nemusím.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.