Avatar uživatele
Pokročilý

Jak moc je špatné zamrazení syrových hub v mrazáku?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

vzhledem k tomu, že mykologové varují, že se přemrzlé houby nemají sbírat, protože z nich hrozí otrava, tak to nejspíš nic dobrého nebude...před zamražením se mají pokrájené houby 5 min podusit na tuku a teprve potom je vložit do mrazáku...
Doplňuji:
nebo nějak jinak tepelně upravit...ale syrové určitě ne...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Není to špatné, pokud houby zmrazíš ´šokem´ a ani při rozmrazování se ti nezapaří.
Ovšem v domácích podmínkách je obé obtížně dosažitelné, takže houby před zamražením raději podus (lépe na sádle, ale stačí i na vodě) a zamraz teprve poté (je to výhodnější i z toho důvodu, že podušené houby mají menší objem).
;-)


Avatar uživatele
Zlatý

Rozhodně bych je před zmrazením zpracovala, aby v nich nebyly toxiny.
"Jak tedy houby zamrazit správně :
V podstatě je tedy potřeba u hub zastavit rozklad ještě před tím, než je strčíte do mrazáku. Spolehlivě a rychle toho dosáhnete spařením vroucí vodou.
"Stačí trocha vroucí vody na dno kastrolku a pokrájené houby v ní zhruba 5 minut podusit, jako když připravujete smaženici," vysvětluje Baier. Pak už se podle něj nemusíte bát, že by zmražené houby obsahovaly nějaké škodliviny.
Podle Baiera je tato jednoduchá tepelná úprava před zamražením navíc i velice praktická. "Podušením houby zmenší objem, takže navíc ušetříte místo v mrazáku," vidí mykolog další pozitivní stránku věci."

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/mrazeni- hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c =A120926_133205_houby_mce


Avatar uživatele
Stříbrný

a nebylo by lepší houby zavařit, jako marmeládu ?:D


Avatar uživatele
Stříbrný

Mráz potrhá pletivo buněk a z hub vyteče šťáva. Já houby před zmrazením podusím na másle a zmrazuji houbový polotvar..
Doplňuji:
Tady je myšleno nesbírat mražené houby v lese. Nevíš kolikrát rozmrzly a mohou se v nich pomnožit baktérie, a zase zmrznout

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.