Avatar uživatele
Pokročilý

Proč je nutné před vložením hub do mrazáku, houby povařit?

Proč je nutné před vložením hub do mrazáku, houby povařit?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Nevařila jsem houby a už je vařím. Nebo je podusím v trošce směsi olivového oleje s máslem a přisolím. Nevařené houby v mrazáku poměrně brzy lyofilizují (vymrazí se z nich voda) a jsou okoralé. Navíc chytají pach od dalších potravin, které v mrazáku jsou, např. od paprik nebo masa. Podušené houby si zachovají svou chuť, po rozmrazení z nich nejsou hadry jako z nevařených, a navíc máte trochu přípravy. Správně se houby mají přinejmenším spařit (blanšírovat), právě tak jako ovoce a zelenina. Ve všech horká voda uzavře trochu póry jako v mase a zachová se lepší chuť. Opravdu to není zbytečné - udělejte si na zkoušku dva sáčky, jeden s vařenými a jeden se syrovými houbami, a za měsíc či víc oba vyndejte z mrazáku, nechte rozmrazit a porovnejte jejich vůni a konzistenci. Možná se budete divit.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Je to z toho důvodu, že zmenší svůj objem a vejde vám jich tam více, nezaberou tolik místa!


Avatar uživatele
Bronzový

Není to nutné. Houby mrazím v syrovém stavu. Povařením hub se akorát zkrátíte čas při pozdější přípravě.


Avatar uživatele
Zlatý

Taky nevarim,rovnou mrazim.


Avatar uživatele
Zlatý

Tak vaříš houby nebo zasklíváš okno?
Povařit proto, aby z nich vyplavali čeríčci a nemrazil jsi je s houbama.


Avatar uživatele
Bronzový

Nutné to není, pokud nejsou červavé. Pokud jsou, je lepší nechat houby ve vodě zavřít ( i se špetkou soli ) a dobře propláchnout. Ale nejdůležitější, proč houby před mražením nevařit, podle mne je, že se nevyvaří chuť hub a nejsou pak plané, ale zůstávají silně aromatické i nadále.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nutné to 100% není,ale je to z mnoha důvodů lepší a ušetříte si práci v zimě.


Avatar uživatele
Registrovaný

Nikdy jsem je před vložením do mrazáku nepovářel. Pouze je jen očistím, ani nemyji, nakrájím, dám do sáčků a do mrazáku. Nic lepšího neznám...vážně


Avatar uživatele
Stříbrný

Houby do mrazáku nevařím,ztrácí chutˇ.Před použitím je propláchnu horkou vodou.Krájím je na silnější plátky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.