Avatar uživatele
Nenaplněný

Proč je nutné před vložením hub do mrazáku, houby povařit?

Proč je nutné před vložením hub do mrazáku, houby povařit?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? panenka, Gwen, johana 56 před 4968 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Gwen

Nevařila jsem houby a už je vařím. Nebo je podusím v trošce směsi olivového oleje s máslem a přisolím. Nevařené houby v mrazáku poměrně brzy lyofilizují (vymrazí se z nich voda) a jsou okoralé. Navíc chytají pach od dalších potravin, které v mrazáku jsou, např. od paprik nebo masa. Podušené houby si zachovají svou chuť, po rozmrazení z nich nejsou hadry jako z nevařených, a navíc máte trochu přípravy. Správně se houby mají přinejmenším spařit (blanšírovat), právě tak jako ovoce a zelenina. Ve všech horká voda uzavře trochu póry jako v mase a zachová se lepší chuť. Opravdu to není zbytečné – udělejte si na zkoušku dva sáčky, jeden s vařenými a jeden se syrovými houbami, a za měsíc či víc oba vyndejte z mrazáku, nechte rozmrazit a porovnejte jejich vůni a konzistenci. Možná se budete divit.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BEAES

Je to z toho důvodu, že zmenší svůj objem a vejde vám jich tam více, nezaberou tolik místa!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
atriplex

Není to nutné. Houby mrazím v syrovém stavu. Povařením hub se akorát zkrátíte čas při pozdější přípravě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Taky nevarim,rovnou mrazim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miroslavst

Tak vaříš houby nebo zasklíváš okno?
Povařit proto, aby z nich vyplavali čeríčci a nemrazil jsi je s houbama.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
rybíz

Nutné to není, pokud nejsou červavé. Pokud jsou, je lepší nechat houby ve vodě zavřít ( i se špetkou soli ) a dobře propláchnout. Ale nejdůležitější, proč houby před mražením nevařit, podle mne je, že se nevyvaří chuť hub a nejsou pak plané, ale zůstávají silně aromatické i nadále.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Houby do mrazáku nevařím,ztrácí chutˇ.Před použitím je propláchnu horkou vodou.Krájím je na silnější plátky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Nutné to 100% není,ale je to z mnoha důvodů lepší a ušetříte si práci v zimě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jivaj

Nikdy jsem je před vložením do mrazáku nepovářel. Pouze je jen očistím, ani nemyji, nakrájím, dám do sáčků a do mrazáku. Nic lepšího neznám…vážně

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek