Avatar uživatele
Pokročilý

Jak dlouho se přibližně vaří brambory?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jake? Normalne oloupane a nakrajene? Zhruba 20 minut.
Doplňuji:
Proste pak zkuste jeden vetsi kousek - pokud je uvareny a bude vam chutnat, vyborne. Pokud ne, jeste to tam chvilku nechte a zkuste treba za dalsi minutu.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

- my 4-5 minut
- vaříme v mikrovlnce, pěkně ve šlupce, teplo se drží uvnitř, brambory nevysychají a jsou uvařené ze všech stran stejně
- hlavně se s tím člověk nemusí nijak zvlášť umejvat, okrajovat, špinit si ruce, dáte to na 5 minut točit :) a jdete si dělat co potřebujete
-pak až to cinkne, tak už se jenom přijde a slupka jde krásně odloupnout


Avatar uživatele

Ja varim v pare , ale to asi malokdo.. jestli davate do vody , priklopte . Zalezi take na mnozstvi brambor a vody ... a postupne do brambor pichejte . Poznate to , ze nuz proklouzne. -iv-


Avatar uživatele
Zlatý

Staré, ve slupce vařím asi 25minut, na salát míň - ověřuji píchnutím vidličkou.
Nové celé brambory, podle velikosti max 20minut, opět vidlička.
Teplota po uvedení do varu jen mírná, poličku ještě pokrývám složenou utěrkou - vede to k tomu, že mohu vařit na nižší stupeň - nespěchám ))


Avatar uživatele
Bronzový

Jsem překvapen jaké diskuzní fórum se dovede rozpoutat ohledně měkkosti vařených bramor!Bramora na kaši ohledně typu--hodně uvařená.
Na salát jiný typ brabor /nebudu dělat chytráka/ a pro přímou konzumaci je sorta /ABC/ také jiná. Tatanka


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud vařím 1 porci v mikrovlnce na malé kousky čas si musíte vyskoušet. Průmněrně na sporáku 2o až 30 min záleží na velikosti kousků pokličce typu hořáku musi se to vyskoušet.Pamatuji si když se vařila na venkově v pařáku bylo hotovo když se vzorek dal lehce rozmáčknout.


Avatar uživatele
Zlatý

Nakrájené nebo celé? Mladé nebo starší?
A v jakém nádobí?

Cca 20 min.
Na zkoušku píchnu vidličkou, pokud je měkká, je uvařená.

Já vařím brambory v cca 0,5 dcl vody pod pokličkou. Voda se nesmí odpařit. Poklička musí přesně na hrnec doléhat a vařit při mírném teple.

Pokud je vody hodně, déle trvá, než se přivede do varu, ale hlavně - brambory jsou vymáchané a bez chuti a je potřeba je více dosolit či jinak dochutit.


Avatar uživatele
Pokročilý

Středně velké-8min v papińáku a5 min nechat "dojít"

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.