Avatar uživatele

Jak často jíte tučné ryby? Dbáte na doporučení MUDr. Kateřiny Cajthamlové?

Doplňuji:
Všem Vám moc děkuji za odpovědi. Přiznám se, že jsem byla moc zvědavá, jestli se tu najde někdo, kdo jí tučné ryby třikrát týdně. Mně je z toho divně už při pouhé představě takového jídelníčku. Střídám to jako Annas, makrelu si dám tak třikrát měsíčně jako Briketka, ale nepohrdnu ani tím bůčkem. Pak ovšem jenom můžu tiše sedět v koutku a Briketce závidět. Za její postavu by mi asi byly klouby vděčnější. Ještě jednou díky a hezký den.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mezi tučné ryby patří makrela, sleď, tuňák, čerstvé sardinky, losos a platýs.

Mám ryby ráda, dělám je každý týden. Miluji makrelu pečenou nad ohněm, jinak občas si dám uzenou, jindy lososa, sledě v kyselém nálevu, sardinky a tuňáka v konzervě.

MUDr. C. v TV neposchloucám, ale poznatky beru z jiných zdrojů.

Navíc si denně dávám kapsli s rybím olejem.
Doplňuji:
Oprava patvaru - neposlouchám.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

asi tak 3x do měsíce si koupím pořádně velkou makrelu, jestli je to vakuovaná s těmi pepři, nebo ta uzená vážená mňam a k ní pivko..
kocour to nejí tak si ji vychutnám jen tak samotnou, poslední dobou mám pořád chuť víc na slané..
jestli je tučná neřeším, vážím 56 měřím 172, jím i v noci a nepřiberu, stará jsem dost tak se to už asi nezmění..
Doplňuji:
zase už mám chutě, vždy si musím běžet koupit do Globusu uzený vepřový ocásky pořád to tu říkám áchjo..


Avatar uživatele
Zlatý

Já nedbám vůbec na žádná jiná doporučení než na ta, které mi signalizuje můj mozek a tělo. Cajthamlová i její nohsled Havlíček - oba kuřáci a zdatní pijani,vydělávající na těch, kteří ještě nepochopili, že když se budou přecpávat a kopat do zadnice, budou obvykle tučnět a churavět, jsou mi ukradeni.
Ryby miluji, jím je, když seženu hodně kvalitní. Obrněné rybičky nemusím.
Mám hodně ráda tuňáka - kupuji uzeného na trzích na váhu a ještě radši mám steak - připravený na másle, posypaný čerstvě mletým černým pepřem a k tomu směs listových salátů, vařené vajíčko, zelené fazolky a pokapaný dijonským dresinken (taková varianta Nicoise salátu, ale bez brambor - lahůdka).
Lososa jím nejraději syrového v úpravě Gravad laks (Gravlax) - filet bez kůže obalím ve směsi třtinového cukru, hrubé soli, citr. šťávy a kopru. Dobře uzavřu ve fólii, zatížím a za jeden nebo dva dny v lednici krájím tenké plátky. Kdo ochutná tohle, už po uzené variántě moc nezatouží.
Makrelky v létě grilujeme na borovicových větvích - to je vůně a masíčko, mana nebeská!
Kdysi jsme sehnali na dovolené v Boru u Skutče ty nejlepší čerstvé uzené pstruhy - jedli jsme je v pak rovnou v lese jako robinsoni. :-)


Avatar uživatele
Bronzový

ja dnes budu mit brokolici s mrkví v páře,pokapanou ol.olejem,rajcatko,kedlubnu a......lososovy steak prirodni udelany v mikrovlnce.kdyz je prikryty,tak rozmrzly jej delam na tri a pul minuty,zustane krasne stavnaty.ryby jim asi jednou tydne,mozna jednou za ctrnact dni.


Avatar uživatele
Zlatý

Ryby miluju, zvlášť ty tučné :) a žádnou Cajthamlovou neznám.


Avatar uživatele
Pokročilý

Na Cajthamlovou se můžete vybodnout, tvrdila, že jí jen zdravě, saláty, ryby atd. a přitom byla nachytána paparazzi v McDonald's jak se cpe těmi kuřecími nuggetami, které jsou údajně z kuřete , jenomže....kde má kuře nuggety? Káže vodu, pije víno. Řídím se zdravým rozmem, radši najděte na internetu nějaké všeobecné doporučení týkající se zdraveho životního stylu, osobně bych se ale například k tučné rybě dala salát místo např. pečiva....jen pro příklad. Ale Cajthamlovou bych za autoritu v tomto nedoporučovala....


Avatar uživatele
Bronzový

Tučné ryby nejím, protože ryby nejím žádné, ale miluji hodně prorostlý bůček dozlatova upečený, se zelím nebo špenátem a bramborovým knedlíčkem. Fuj, to se mně sbíhají sliny.


Avatar uživatele
Zlatý

Cca 3x do měsíce porci lososa. Občas k večeři uzenou makrelu.
Dbám na všeobecně známé principy.
Tj. menší porce po max 3 hodinách, vyvážená a pestrá strava.
MUDr. Cajthamlová není jediná, kdo o zdravé stravě a výživě něco ví.
Pokud potřebuji, obracím se na Mgr. M.jelínka.
Doplňuji:
No jo. Někomu je shůry dáno a nepřibere a nepřibere.
Někdo se na buchtu jen podívá a má o 1/2 kg víc :(.


Avatar uživatele
Pokročilý

Mám tresky z Norska co jsme nachytali (asi 200 kg) a nikdo kromě mě to nejí (a mě už to taky moc nejede). takže docela často :)


Avatar uživatele
Bronzový

Celkově ryby na našem jídelníčku bohužel moc zařazené nemám, ale jinak jednou za čas si dám rybu jakoukoliv, ať tučnou či ne.

Co se týče doporučení paní Cajthamlové, tak pokud je její doporučení pít hodně piva, jíst hodně masa a jíst co chci, kdy chci, pak jej plním stoprocentně :) Pokud to nebylo to doporučení, pak ne ...


Avatar uživatele
Bronzový

Nejím ryby vůbec, jsem vegetarián 31let.
Myslím že všechno se dá nahradit.
omega 3 a omega 6 mastné kyseliny mám v CHIA, někdy se smířím i s lněnými semínky.

Zdroj: http://www.aida-organic.cz/Cla nek/Superfoods/Chia_seminka/

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1283
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 716
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.