Avatar uživatele

Dáváte do bramboráků kmín?

Měl jsem tu nechtěnou návštěvu a padla diskuse,jak se dělají bramboráky,či jak se u nás říká"vošouchy"
Dáváte někdo kmín do bramboráků?
Mě to teda nesedí a nikdy jsem se stím nesetkal.
Díky za koment.
Název vošouch se používá v západních Čechách, v Machkově Etymologickém slovníku jazyka českého není.
http://vareni.dama.cz/…

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ne :-)
Ale třeba nakrájený salámek nebo uzené, nebo škvarečky, mňam :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Tady píšou, že se tam kmín dává
http://recepty.vareni.cz/…

tady zas v tom asi klasickým ano
http://dolcevita.blog.cz/…

tady ne
http://www.apetitonline.cz/…

tak nevim, asi jak kdo, jak kde


Avatar uživatele
Registrovaný

Dělám bramboráky tak, jak jsem se naučila od maminky a kmín jsem nikdy nedávala.

Mám ráda když se přidá více česneku :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Ano, ale majoránku ne nesnáším ji jen,
jak cítím její vůni spíš pro mě smrad, tak
mi tečou slzy, jsem na ni alergická a někdo
ji dává kamkoliv.
Česnek miluju taky do těch bramboráků.
Jinak ho jím i syrový :-DD


Avatar uživatele
Zlatý

Z kuchařky:Bramborák - sádlo,sůl , pepř,1 dl mléko 1 lžička celý kmín 2 ks vejce 150 g hladká mouka 1 špetka majoránka 3 stroužky česnek 3 kg brambory.


Avatar uživatele
Zlatý

majoránka, česnek, kmín, pepř- jde o poměr!!! Jestli neznáš správnej poměr koření, můžeš se třeba pos*rat, ale bramborák to stejně nebude ;q


Avatar uživatele
Bronzový

Podle množství těsta kmín zabalím do hadříku a kladívkem potluču. Takto nadrcený čerstvý kmín pak přidávám da bramborového těsta s ostatními ingrediencemi.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nedáváme a ani jsem to neslyšel. Ovšem pro nechtěnou návštěvu bych se přemohl...


Avatar uživatele
Bronzový

nedávám, nepasuje mi tam


Avatar uživatele
Pokročilý

ano dávám,ale trochu a jedině drcený. Celý mi při jídle vadí a mletý taky nedávám,protože pak ty bramboráky jsou nahořklé. Kmín se připaluje a hořkne (stejně jako mletá paprika)

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

redy

briketko, majoránku taky nemůžu ani sejtit :-(

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Příspěvek smazán administrátorem.

  • Vložena před 478 dny
Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

A to si vem, že někteří do bramboráků nedávají ani ty brambory. ;-)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Ano, moje mamka je pekla na pekáči
z rebarbory, ale nic moc chuť..:-((

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

A vidíš to, já třeba tu rebarboru ještě neměla možnost ani ochutnat. Jak to vlastně chutná? Dá se to přirovnat k něčemu běžnějšímu? U nás v krámě seženeš maximálně nahnilá jablka nebo citrony, co už to taky mají tzv. za pár :-))

Avatar uživatele

anonym

Rebarbora neboli reveň do bramboráků je určitě hnus,je jen tak na koláč.Zas neblbněte.
Když tak je ojebat cuketou,to beru.

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

Rebarbora je taková zvláštně kyselá, znám ji v úpravě jako kompot nebo jako ingredience bublaniny. Říká se, že se s ní musí opatrně, že se může konzumovat jen v jistém období, protože jindy obsahuje kyselinu šťavelovou (já si teda myslím, že ji obsahuje vždycky, to dělá tu kyselou chuť), která narušuje hospodaření organismu s vápníkem. Rád chroustnu i syrovou, ale jen párkrát, pak už je to kyselé až moc :-) Někdo z ní prý dělá i marmeládu netradiční chuti (opět: málo sladká, hodně kyselá)

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Rebarbora by se měla sklízet jen do června,její květenství nadměrně zvyšuje obsah kyseliny šťavelové a dřevnatí.
Výborně chutná v honzovkách,při zpracování na marmeládu přidávám jahody,maliny,bílý rybíz a jiné druhy sladšího ovoce.

Avatar uživatele
Stříbrný

Samba

Tak oni tam dávaj broskve? :-))

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

Někdo dává cuketu, někdo tejden starý, ve vodě rozblemcaný chleba... a pořád tomu říkají bramborák. Bramborák z cukety, Chlebový bramborák,..
Inu, jiný kraj, jiný mrav :-))

Avatar uživatele
Stříbrný

Samba

fuj tajbl, to bych nedala ani praseti

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Jé já se spletla je to cuketa a z té
rebarbory pekla mamka buchtu a
ta byla moc dobrá.

Rebarbora roste na zahradě, jako
takový hustý keřík s tlustými košťály
a ty se zpracovávají, listy otrhávají.
Jako taková je kyselá, ale po přidání
cukru, skořice a ovoce je výborná :-DD

Avatar uživatele

anonym

Pepo já se spletla,37

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Jugare

víš co polib si zádel !

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

Děkuji za osvětu, briketko - tohle je pro mě opravdu novinka, ta rebarbora mě zkrátka celoživotně úspěšně míjí :-)

Avatar uživatele
Stříbrný

Samba

tu rebarboru nee, tam je pak potřeba to přetlouct, tu kyselost cukrem a to už vůbec ne

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Sambo

Vždyť píšu, že do ní se přidává cukr, ale mě
ani ta kyselost nevadí už jsem si na ni zvykla :)

Avatar uživatele
Stříbrný

cochee

Samba, briketka: ženské, vy jste přesně jak moje máti: zaboha jí nemůžu vysvětlit, že kyselou chuť NEPŘEBIJE ani tunou cukru; výsledkem je pak odporně sladká, ale furt odporně kyselá poživatina :-D

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.