Avatar uživatele
Registrovaný

Cukr krupice? CO to je? Čím se to dá nahradit???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejhrubší je krystal.
Střední je krupice.
jemný je moučka.
Cukr krupice jde nahradit krystalem.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Jak píše dědapetr - dneska již dokonce některé obchody považují krystal a krupici za totéž nebo téměř totéž.

Krystal, jak si ho pamatuju z minulosti, měl ta zrnka výrazně větší než dnes.


Avatar uživatele

Cukr krupice je ten hrubejsi. jako rozemlete kostky cukru .. nahradit ho lze snad i cukrem mouckou. -iv-


Avatar uživatele
Zlatý

Jak praví dědapetr. Jen doplním, že moučkový cukr není jemně rozemletý krystalový cukr, ale cukr s přídavkem kukuřičného škrobu.


Avatar uživatele
Bronzový

Krupicový cukr je totéž co krystal, také se mu říká pískový. Tyto tři výrazy vyjadřují prakticky stejný výrobek, lišící se jen hrubostí. Nahradit se dá leda tak rozpuštěným kostkovým cukrem, jestli je v receptu uvedená nějaká tekutina.


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud je to do pečiva je to úplně jedno sladí všechny stejně. V nouzi jsem používal i kostky podrcené pivní lahví. Když došel práškový mlel jsem jej ve starém tříštivén kávomlýnku z NDR. 2 hrsti na buchty stačily.
Doplňuji:
Do moučkového cukru se přidává protihrudkovací přísada ale co to je nevím.


Avatar uživatele
Stříbrný

Dřív se cukr opravdu třídil na:
Krystal exportní(největší krystaly 1.třídy)
Krystal tuzemský (do 3.stupně zbarvení)
Krystal hrubý (ten se ve mlýně s litinovými
drtiči zpracovával na moučku-
ale nikdy se nepřidával žádný
škrob!)
Cukr krupice (tzv.očko,který se vracel do vý -
roby za účelem zahušťování varů)

Nyní většina odběratelů požaduje cukr jemnější,proto se klasický velký krystal vyrábí málo.Je také méně náročnější na délku vaření,přináší energetické úspory.Je možné ho použít na veškeré pečení,s výjimkou vánočního cukroví,tam vždy patří moučkový cukr(krupici si můžete doma pomlet na jemný).

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Registrovaný

Maltík

Ahoj,
já nahrazuji cukr maltitolem. Je to zdravější možnost, jak sladit - má nižší glykemický index, méně kalorií a spoustu jiných výhod. Doporučuji tyto stránky, kde o něm najdete víc http://www.maltitol.cz

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.