Avatar uživatele
Zlatý

Boršč a případné rozdíly.

Dobrý den,jsou nějaké rozdíly mezi ukrajinským a ruským borščem?V jakých ingrediencích je případný rozdíl?Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

ukrajinský boršč se vaří z vepřového masa a ruský z hovězího

Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ruské a ukrajinské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku (baršč) a Bulharsku. Základem boršče je vývar z kostí a masa (obvykle předního hovězího pro ruskou nebo vepřového pro ukrajinskou variantu boršče) a směs osmažené zeleniny (červená řepa, někdy brambory, mrkev, zelí, cibule). Zelenina se krájí na nudličky, osmaží se na tuku a lehce se zahustí zásmažkou, následně se rozředí vývarem, doplní se vařené maso a polévka se dochutí octem a cukrem do příjemně navinulé chuti. Bohatší boršč se doplňuje nakrájenou uzeninou a podává se se zakysanou smetanou

Zdroj: podle seminární práce

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Rekla bych,ze ukrajinsky si zaklada na syte cervene barve a repa se pred tepelnou upravou postrika octem.Je zaklad hovezi maso.Ale je to opravdu pochoutka.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.