Avatar uživatele
Bronzový

50 narozeniny

Moje mamka bude mít o prázdninách 50 narozeniny.Poraďte jaké dobré pochutiny připravit,nakoupit atd. Nemáte nějaké dobré pomazánky na jednohubky,chlebíčky apod.?Mimo přípravy z mořských plodů.Poraďte mi co vše vůbec na takovou oslavu připravit.Díky moc..

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já bych to moc nehrotila,hlavně,ať to není přehnané. Klasika, chlebíčky, jednohubky, obložené mísy,nebo úplně jednoduše švédský stůl. Jinak receptů najdete na internetu háfo..A využijte toho,že to bude v létě,natrhejte někde spousty kytek na výzdobu....no a jinak co připravit??Dobrou náladu a jen dobré přátele. Třeba i nějaký program,tancování,třeba i hry,záleží na sestavě.......Ještě jsem zapoměla na grilování,to je taky super

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Na takovou významnou oslavu se dají připravit chlebíčky i 100 krát jinak. Můžete obměňovat jak pomazánky, tak i salámy a přílohu k nim. Klasické šunkové chlebíčky s vejci a s okurky dostanete k mání i v lepších cukrárnách nebo samoobsluhách nebo máte ještě lepší možnost a tu, vyrobit si chlebíčky dle vlastní chuti. Pokud chodíte nakupovat do větších supermarketů, najdete v nich oddělení s lahůdkami. Dobré pomazánky na chlebíčky jsou třeba tuňáková, rybí, rybí v majonéze nebo v jogurtu s kousky ryb, krabí, někde prodávají i lososovou a dokonce i jahodovou - ale to byl spíš už takový salát, taková delikatesa. Tím by se dalo výborně překvapit hosty, jelikož ta se v nejmenované prodejně dobře prodávala, no řekněme si, kdo by neměl rád jahody? Řecký jahodový salát by bylo také to pravé třeba jen na přikusování ke klasické bagetě do misky. Další takovou obměnou byl i banánový salát, myslím si, že tam byly i vejce a také nebyl špatný. Nicméně i klasikou jako známým oblíbeným vlašákem nic nezkazíte. Ale jestli vám mohu doporučit, jděte do oblíbenějšího pochoutkového salátu - jsou v něm delší nakrájené salámy než ve vlašáku a pařížáku a chutná skoro stejně. A někdy bývá i levnější, protože se hodně kupuje. Co salámů se týče na chlebíčky, opět máte spoustu možností, jak projevit svou fantazii a nalákat na vydařené dobroty mlsné jazýčky hostů. Vyzkoušejte podle své chuti. Můžete na chlebíčky plácnout slaninu, šunku, nebo ohromit speciálními salámy, kterými jsou šunkovosýrový salám, salám s pepřem, pro ty, kdo mají raději pikantní jídla, s bazalkou. Chlebíčky můžete obohatit i strouhaným sýrem, ozdobit je třeba kousky mozarellou nebo nakrájet kvádříky různých sýrů - třeba takový sýr s ořechy, s pepřem nebo s plísňovými sýry. V případě plísňových sýrů je třeba kombinovat chlebíčky tak, aby vynikla chuť plísňáků a nepomíchala se s chutí pomazánky, nebo sýry můžete podávat na jednom talířku a kdo by chtěl, mohl by si k němu vybrat takové pečivo, které by chtěl :o) Pak můžete přichystat ovocné nebo zeleninové mísy. Oblíbeným ovocem bývají hrozny, jak červené tak i modré. Pokud budete oslavu slavit v létě, dobrou volbou bude i vodní meloun pro osvěžení. Dobrou trefou bude i cukroví - trubičky, věnečky a větrníky, špičky podobné indiánkům a ovocné řezy - zajímavým příkladem je třeba kiwi řez, klasika je řez s lesním ovocem nebo s jahodami.
Kažodorčně doma pořádáme několik oslav a nikdy nás náš způsob jejich příprav nezklamal. Pokud jste si z těch možností, které jsem tu vypsala, vybrala, pak nezbývá nic jiného, než to všechno naservírovat v dobrém pořadí po sobě na stůl. Vždycky jsme začínali obědem. To může být třeba kuře, kachna s hranolkami, s bramborami nebo řízky se salátem, ať už kuřecí nebo hovězí. Pak jsme pohostili hosty kávou nebo čajem, k tomu jsme jim naservírovali dle chuti chlebíčky nebo cukroví a každý si dal, co chtěl. Měli jsme na stole i takové ty poschoďové tácky na cukroví, kam se toho vešlo dost. Největší problém byl, obstarat židle k sezení, ale protože jsme v obýváku měli sedací soupravu, někdo si sedl na ni a někdo zůstal u stolu a vždycky se sedací pořádek tak nějak sám přerozřadil, takže si pak sedli hosté podle toho pořádku už jen k večeři, tedy kdo z těch hostů zbyl. K večeři jsme podávali jen jednoduchá lehká jídla, akými jsou salátové a salámové mísy, k tomu košíky s pečivem - s rohlíky nebo chlebem a pečené kuře.
Doufám, že jsem vám poradila dobře a přeji vám, ať se vám oslava vydaří.


Avatar uživatele
Zlatý

Tak to gratuluji moje Mamka měla 50 před 14 dny a já jsem se svými sestramy připravovala
Polévka s játrovými knedličky kterou má moc ráda,k obědu řízek s bramborovým salátem a vepřo knedlo zelo,
Pomazánku jsme dělali česnekovou a budapeštskou na to šunkový salám a zdobili vajíčkem paprikou,okurkem a posypali sýrem.Na stůl jsme dali zákusky,chlebíčky navečer se dala na stůl sekaná s chlebem
Pak jsme nakoupili tyčinky,popcorn dětský šampus,bednu piv ,sodovky,víno
alkoholické nápoje- BECHER, KONAK, RUM, ZELENOU a protože jsme velmi početná rodinka tak kromě pár piv sodovek nezbylo nic.


Avatar uživatele
Bronzový

Já vám popíšu jak slavíme většinou u nás doma a třeba se inspirujete.Máme zahradu,tak od známých půjčíme gril a koupíme kýtu a kuřata a grilujeme.Soudek piva,několik lahví vína a minerálky pro děti.Upeču většinou piškotové řezy se zakysanou smetanou a navrh ovoce,které zrovna je-nebo kompot.Pak pár obložených táců,na nich je vysočina,šunka,nějaký nářez, eidam, hermelín, niva, klobása(to co máte rádi a je to barevné)doprostřed nakrájím různou zeleninu.Na měnších tácech je toho opticky víc a můžete jech udělat několik a nosit průběžně.Do ošatky krájím na kolečka bagety a chleba.Pár ubrousků a talířů,vidličky a skleničky a je to.Chlebíčky nedělám-je to zdlouhavá příprava a takhle si každý vybere co má rád.Když se nám grilovat nehce,tak den předem naložím maso-kuřecí,krkovičku a upeču je v troubě.Stačí grilovací koření,olej a česnek.K tomu hodně cibule a uvidíte jak si mlsnou.Zapojte fantazii,pak to jde samo.Hlavně ať si to užijete...


Avatar uživatele
Zlatý

Záleží také na tom, na co jste doma zvyklí a co mamce chutná.
Já mám vždy úspěch s tatarákem z lososa.
Není pracný a moc dobrý.
Jen nedoporučuji na topinky z běžného chleba, ten má výraznou chuť, lepší je opečený (na sucho) tousový.
Lotty píše o vlašáku - ten dělám sama a vždy chutnal.


Avatar uživatele
Registrovaný

souhlásím s panem cokim , namažte to hovnama ...

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

kropitko

Loty,dala jsem Vám bod,ale musím se přiznat,že jsem to ani celé nečetla,doufám,že mě někdo osočí,že jsem dala bod nesprávnou odpověd doufám,že jste tam někam nepřipsala ciankály,arsen apod...:-D

Avatar uživatele
Bronzový

BENYTA

Kropítko,nebojte se,celou odpověd od Loty jsem si přímo vychutnala,protože si musím přivodit chut se najíst.Mám plnou lednici ale problém s s tím se najíst,mám zánět slinných žláz a částečně oteklou tvář,takže mi jídlo působí bolest,nemůžu kousat,stěží žvýkat...Vše co psala,jsou pochutiny,lákavé už při popisu.

Avatar uživatele
Bronzový

BENYTA

Asi to nebude příliš zajímavé,jen chci sdělit,že ani ty napsané dobrůtky mě nepřiměly,ale zítra to zkusím znovu,donutit se něco sníst.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.