Avatar uživatele
Zlatý

Sbíráte jiné než hřibovité houby?

Jaké houby ještě sbíráte?Jak je zpracováváte v kuchyni?Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

plno, nejčastěji masáky, pýchavky, holubinky a bedly. Holubinky a pýchavky nejčastěji nasuším do bramboračky, z masáků a bedel jsou výborné řízky
Doplňuji:
kapko, rozeznávat je netřeba, všechny jsou si podobné a všechny jsou jedlé ;{))> akorát některé výtečné, jiné "jen" dobré. Tvar mají všechny stejný, liší se jen barvou; z opatrnosti nesbírám ty zelené, ale prý patří zrovna k nejlepším

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Muchomůrky :-D

ale jenom růžovky :-)
a hážu je do smaženice s ostatníma houbama.
Letos jich je hodně.
Jinak ještě lišky, bedly, žampiony a mladé píchavky, ale letos jsem ještě nic z toho nenašla.
V holubinkách se nevyznám, což je škoda, protože jich roste hodně.
Doplňuji:
A jo, pýchavka je s tvrdým y, já myslela, že s měkkým, jako, že se do ní píchne a práší se zní. :-)
Masák je totéž co muchomůrka růžovka, kdyby někdo nevěděl.
A že by mi Quentos napsal, jak rozeznám ty holubinky, to ho ani nenapadne, co? :-D

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1004
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 373

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.