Avatar uživatele
JamesCZ

Proč, když v mikrovlnné troubě ohříváme jídlo na talíři, tak je většinou talíř horký, ale jídlo vlahé?

Díky všem.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, tatanka před 1708 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

To není obecné pravidlo. Záleží na tom, z jakého materiálu je talíř, jak pohlcuje mikrovlnné záření. Osobně mám opačnou zkušenost. Talíře z karlovarské keramičky jsou studené.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Jak píše Hlada. Kvalitní talíř se nezahřeje vůbec. Pouze bude přebírat teplo z ohřátého jídla.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Také mě to překvapuje. Dokonce i talíř bez jakéhokoliv zdobení se zahřeje víc, než jídlo. Měl jsem za to, že ty mikrovlny zahřejí jen vodu, resp. hmotu s obsahem vody. Keramika v sobě vodu rozhodně nemá, nerozumím tomu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Talíř je horký, že ho neudržím v ruce, ale musím mít papírový ubrousek a jídlo je vlažné, že ho musím po pár soustech znovu ohřívat. Jídlo zakrývám krytem z plastu, talíř je keramický. Taky jsem ještě nepřišel na to, jak nejlépe ohřát jídlo v mikrovlnce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Profesionální mikrovlnky nám to v hotelu nedělaly.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek