Avatar uživatele
Registrovaný

Proč, když v mikrovlnné troubě ohříváme jídlo na talíři, tak je většinou talíř horký, ale jídlo vlahé?

Díky všem.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

To není obecné pravidlo. Záleží na tom, z jakého materiálu je talíř, jak pohlcuje mikrovlnné záření. Osobně mám opačnou zkušenost. Talíře z karlovarské keramičky jsou studené.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jak píše Hlada. Kvalitní talíř se nezahřeje vůbec. Pouze bude přebírat teplo z ohřátého jídla.


Avatar uživatele
Zlatý

Také mě to překvapuje. Dokonce i talíř bez jakéhokoliv zdobení se zahřeje víc, než jídlo. Měl jsem za to, že ty mikrovlny zahřejí jen vodu, resp. hmotu s obsahem vody. Keramika v sobě vodu rozhodně nemá, nerozumím tomu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Talíř je horký, že ho neudržím v ruce, ale musím mít papírový ubrousek a jídlo je vlažné, že ho musím po pár soustech znovu ohřívat. Jídlo zakrývám krytem z plastu, talíř je keramický. Taky jsem ještě nepřišel na to, jak nejlépe ohřát jídlo v mikrovlnce.


Avatar uživatele
Bronzový

Profesionální mikrovlnky nám to v hotelu nedělaly.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1221
Zlatý annas 1112
Zlatý hanulka11 985
Zlatý marci1 700
Zlatý Kepler 685
Zlatý iceT 550
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 477
Zlatý quentos 455
Zlatý mosoj 404

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.