Avatar uživatele
dgfdgf

Když budu mít ve sklenicích naloženou zeleninu, můžu jí potom před vařením uvařit nebo jinak tepelně upravit?

Když se bude vařit ve vodě, neztratí chut nálevu ze sklenic? Zajímaj mě okurky, hrášek, celer, petržel, mrkev.

Zajímavá 0 před 2314 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě že tepelnou úpravou se chuť částečně změní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pochopitelně se její chuť částečně změní. Ale třeba manželka, na zimu, nakládá nastrouhanou kořenovou směs – mrkev, petržel a celer do soli (hodně slaného nálevu) do sklenic a „zavíčkuje“, bez sterilizace a pak, v případě potřeby, ji po vynětí a částečném propláchnutí vodou, používá k přípravě polévek, k dušenému masu a třeba i bramborového salátu. Musí se však, o to méně, připravovaný pokrm dosolovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ano,
vitamíny © už tam, ve sterilované s octem stejně nejsou, jen minerály a vláknina je to vždy, tak jako tak…
Někdo přidává do guláše. Teta lečo, do drůbežích jater, do omáčky..... Je nakyslá a vcelku chutná. :)
Nasolená zelenina má široké využití.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek