Avatar uživatele
Bronzový

Je potřeba na přípravu kyselých okurek kopr a vinné (popř. rybízové, višňové) listy?

Nakoupila jsem okurky, ale tyhle ingredience nemůžu sehnat (navíc už mají všude zavříno). Zahrádku nemáme. Děkuji

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já dávám do kvašáků vinné a rybízové listy, kopr a kousek křenu. Okurky mají lepší chuť. Ale dívala jsem se na net do různých receptů, někdoje uváděný kopr, křen, navíc česnek. Takže dají se dělat i bez zmiňovaného listí.

Zalévám je jen slaným nálevem. Źádné koření se již nepřidává.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

To co píšete se dává do kvašáků kopr,vinné a višňové listy.Do nakládaček se může nemusí přidávat kopr.


Avatar uživatele
Bronzový

mě zase líp chutnají okurky bez kopru
v kupovaných jsou vždycky, ale ty pravé domácí od mojí babičky byly vždycky bez kopru :)


Avatar uživatele
Zlatý

O těch listech jsem fakt v životě neslyšela, moje maminka dávala pár kuliček pepře, nového koření, hořčičné semínko, pár koleček mrkve, bobkový list. Tchyně dává to samé, ale navíc trochu kopru.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Pokud se dělávaly kvašáky, tak se na dno soudku listí dávalo ani né tak pro chuť jako pro kvasinky které na nich jsou. U nás se používal jen nálev z Deka pokud chceš něco pikantnějšího tak mrkev křen, nebo do každé láhve jednu feferonku. Kopr je v nakládáčku Pikant. jinak snítku jde přidat do každé láhve.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 902
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 514
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.