Avatar uživatele
dgfdgf

Jakej je rozdíl mezi smažením a pečením, kromě toho, že píct můžu na sucho jenom na papíře?

Já myslel spíš chuťovej rozdíl, ale díky.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? CR chess2017 před 2344 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Vhodné informace zde:
http://www.mi­lujivareni.cz/kuchar­ska-skola/660-smazeni-a-peceni-veproveho-masa/
Pečení je trochu zdravější varianta tepelné úpravy než smažení.
Mám raději pečená masa ;).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Smaží se výhradně na tuku. U masa, pokud je tepelná úprava bez tuku, tak mluvíme o grilování a jiných postupech. Pokud maso pečeme, používá se vedle tuku ještě vývar nebo voda. Na sucho se můžou péct výrobky z mouky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… smaží se v oleji, kterej je zahřátej, vyšší stadium je fritování, to je vše ponořený do oleje/tuku, kdežto pečeme v troubě, kdy potravinu ohřívá především teplý vzduch/sálavé teplo … dále je to také doba přípravy … smažení je rychlejší, pečení pomalejší, vaření je ve vodě, či vývaru, dušení je vlastně pomalé vaření spíše ve vlastní šťávě …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek