Avatar uživatele
Spiritus

Jak udělat nejlepší svíčkovou na světě :) ?

Rady,tipy,tri­ky,recepty cokoliv :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda, anonym, elektrikář před 5002 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
GM

Nakrájím na kolečka mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek, vložím do hrnce s přiměřeným množstvím vody, přidám sůl, celý pepř, nové koř., bob.list, tymián, jalovec, trošku koriandru, trochu octa a nechám přejít varem. Maso prošpikuju (hov.falešná svíčková nebo zadní, vepřová kýta nebo zadní část králíka) a naložím do vychlazeného láku nejméně na 3 dny, hovězí déle. Potom upeču i se zeleninou a přiměřeným množstvím láku doměkka. Upečené maso vyjmu z pekáče a zeleninu s výpekem a kořením rozmixuju, propasíruju a přidám do kastrolu s mlékem a smetanou, provařím, ochutím solí, cukrem a octem, zahustím. Pozor – ocet přidávat až omáčka hodně vře, jinak se může srazit. Dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Jeden zajímavý a detailní recept:
http://gurmet­klub.cz/recept-svickova-na-smetane-s-knedlikem-2.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

V hotelu nalili na povrch omáčky přepuštěné máslo.Aby se nedělal škraloup. Nádherně to vonělo z omáčky.Přidávali na okyselení citronovou šťávu a kousek kůry pro vůni.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Tak tady je každá rada drahá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
macek

Toť otázka.Myslím že každá kuchařka má svůj osvědčený recept ale stejně se jí povede udělat svíčkovou pokaždé trochu jinak.Záleží na kvalitě masa a ostatních věcí které tam patří

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek