Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se nazývá staročeské jídlo, které se připraví ze šťouchaných brambor se zelím a uzeným?

Dobrý den, v rádiu nějaká paní uváděla recept na šťouchané brambory se zelím. Ale těmito ingrediencemi to nekončilo. Uvedla i název, ale nezapamatovala jsem si ho. Na internetu je mnoho receptů na šťouchané brambory se zelím, nejsou to ony. Snad kdybych věděla přesný název, našlo by mi to i onen recept. Uměl/a byste mi poradit? Předem všem moc děkuji!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mohlo by jí t o lepenici?
http://www.ceskahospodynka.cz/…
Mamka to dělávala s domácí klobásou ne bo uzeným masem.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Šťouchané brabory se zelím byla lepenice , někde se přidávaly škvarky, někde kostičky uzeného nebo slaniny
Doplňuji:
jasně kočičák je krajový název


Avatar uživatele
Zlatý

Mám dojem že kočičák.(lepenice)


Avatar uživatele
Bronzový

Je to nejspíš Lepenice,ale někde se tomu říká i Lopenice

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 379

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.