Jake? Normalne oloupane a nakrajene? Zhruba 20 minut.
Doplňuji:
Proste pak zkuste jeden vetsi kousek - pokud je uvareny a bude vam chutnat, vyborne. Pokud ne, jeste to tam chvilku nechte a zkuste treba za dalsi minutu.
Upravil/a: chudst
6Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, hippeace, anonym, Deli, anonym, skrz
před 3525 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
- my 4-5 minut
- vaříme v mikrovlnce, pěkně ve šlupce, teplo se drží uvnitř, brambory nevysychají a jsou uvařené ze všech stran stejně
- hlavně se s tím člověk nemusí nijak zvlášť umejvat, okrajovat, špinit si ruce, dáte to na 5 minut točit :) a jdete si dělat co potřebujete
-pak až to cinkne, tak už se jenom přijde a slupka jde krásně odloupnout
0 Nominace Nahlásit |
Ja varim v pare , ale to asi malokdo.. jestli davate do vody , priklopte . Zalezi take na mnozstvi brambor a vody ... a postupne do brambor pichejte . Poznate to , ze nuz proklouzne. -iv-
0 Nominace Nahlásit |
Staré, ve slupce vařím asi 25minut, na salát míň - ověřuji píchnutím vidličkou.
Nové celé brambory, podle velikosti max 20minut, opět vidlička.
Teplota po uvedení do varu jen mírná, poličku ještě pokrývám složenou utěrkou - vede to k tomu, že mohu vařit na nižší stupeň - nespěchám ))
0 Nominace Nahlásit |
Jsem překvapen jaké diskuzní fórum se dovede rozpoutat ohledně měkkosti vařených bramor!Bramora na kaši ohledně typu--hodně uvařená.
Na salát jiný typ brabor /nebudu dělat chytráka/ a pro přímou konzumaci je sorta /ABC/ také jiná. Tatanka
1Kdo udělil odpovědi palec? Kasalický Ji
před 3524 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud vařím 1 porci v mikrovlnce na malé kousky čas si musíte vyskoušet. Průmněrně na sporáku 2o až 30 min záleží na velikosti kousků pokličce typu hořáku musi se to vyskoušet.Pamatuji si když se vařila na venkově v pařáku bylo hotovo když se vzorek dal lehce rozmáčknout.
0
před 3525 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nakrájené nebo celé? Mladé nebo starší?
A v jakém nádobí?
Cca 20 min.
Na zkoušku píchnu vidličkou, pokud je měkká, je uvařená.
Já vařím brambory v cca 0,5 dcl vody pod pokličkou. Voda se nesmí odpařit. Poklička musí přesně na hrnec doléhat a vařit při mírném teple.
Pokud je vody hodně, déle trvá, než se přivede do varu, ale hlavně - brambory jsou vymáchané a bez chuti a je potřeba je více dosolit či jinak dochutit.
0
před 3525 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1459 | |
annas | 1297 | |
Kepler | 997 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 813 | |
iceT | 593 | |
quentos | 515 | |
briketka10 | 493 | |
gecco | 490 | |
zjentek | 467 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |