Avatar uživatele
Registrovaný

Co je to za pečivo cairserka? Dá se upéct doma z "ničeho" nebo jen ze zmrazeného předpečeného polotovaru?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

kaiserka - druh pečiva (houska)

recept:

Suroviny:

300 ml vody, 1-2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 200g špaldové mouky, 140g pšeničné, celozrnné mouky, 50g hladké mouky, 50g polohrubé mouky, 1 lžička sušeného, nebo1/4 čerstvého droždí.
Postup

Po vykynutí těsto propracujeme, uděláme bochánky, naskládáme na plech na pečící papír a pomocí raznice, nebo obyčejného kráječe na jablka promáčkneme vzorek a necháme kynout pod útěrkou 30-40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme mákem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 stupních 15-20 minut.

Recept zde uveřejňuji s laskavým svolením Zuzanky Sladké ze stránek "Rominska" a za svolení ji velice děkuji.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

tady je jeden z receptů.

http://www.toprecepty.cz/…


Avatar uživatele
Pokročilý

U koupených caiserek jsem zaznamenala takové zvláštní vetrníkové zatočení (na spodní straně to má i takový pupík)... Pokaždé zkoumám, jak to je dělané a na nic jsem zatím nepřišla :)


Avatar uživatele
Registrovaný

ne cairserka ale kraiserka

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 939
Zlatý annas 808
Zlatý marci1 527
Zlatý iceT 514
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 451
Zlatý quentos 421
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 358

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.