Avatar uživatele
Luxx

Co je přípravek zlepšující mouku?

Co přesně je přípravek zlepšující mouku (myslím tím především chemické složení)? Jakou má funkci? A co se stane, když ho v receptu na chleba vynechám?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zjentek před 3383 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Emefej

Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529 (oxid vápenatý).
Doplňuji:
V receptu ho klidně vynechej (stejně to v běžné obchodní síti nekoupíš), ty přípravky se používají při průmyslové výrobě potravin. Jde o to, aby se mouka nelepila a těsto se dalo lépe (rychleji a levněji) zpracovat.

Upravil/a: Emefej

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Nevím, co je „přípravek zlepšující mouku“…
Ale rozhodně bych jej vynechal – použil bych rovnou mouku kvalitní…
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dr.luha

Mimo jiné obsahuje také L-cystein, výtažek z lidských vlasů (dovoz z China).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek