Avatar uživatele
Bronzový

Co je přípravek zlepšující mouku?

Co přesně je přípravek zlepšující mouku (myslím tím především chemické složení)? Jakou má funkci? A co se stane, když ho v receptu na chleba vynechám?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529 (oxid vápenatý).
Doplňuji:
V receptu ho klidně vynechej (stejně to v běžné obchodní síti nekoupíš), ty přípravky se používají při průmyslové výrobě potravin. Jde o to, aby se mouka nelepila a těsto se dalo lépe (rychleji a levněji) zpracovat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím, co je "přípravek zlepšující mouku"...
Ale rozhodně bych jej vynechal - použil bych rovnou mouku kvalitní...
;-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Mimo jiné obsahuje také L-cystein, výtažek z lidských vlasů (dovoz z China).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.