Avatar uživatele
Bronzový

Čím je způsobeno, že sůl ve sladkých pokrmech (údajně) zvýrazňuje sladkost toho pokrmu?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

To teda nevím, ale je to tak. :) Taky by mě zajímalo, proč tomu tak je.
"Sůl nad zlato" :DD

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

To bude spíš otázka pro chemiky.No,jinak sůl (myšleno méně než malé množství) zvýrazňuje i chuť kávy.Ale to vědí jen ti nezasvěcenější ;-)


Avatar uživatele
Bronzový

Na začátku tam je fádná chuť mouky, která i po přidání cukru zůstává ve stejné intenzitě a oslabuje vliv cukru. Osolením pokrmu se zruší fádnost mouky a vynikne ta původní sladkost. Ona tam byla pořáda, ale byla maskovaná chutí mouky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1006
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 434
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 376

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.