Avatar uživatele
ratava

Čím je způsobeno, že sůl ve sladkých pokrmech (údajně) zvýrazňuje sladkost toho pokrmu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Damiana před 4381 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ondra07

To teda nevím, ale je to tak. :) Taky by mě zajímalo, proč tomu tak je.
„Sůl nad zlato“ :DD

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

To bude spíš otázka pro chemiky.No,jinak sůl (myšleno méně než malé množství) zvýrazňuje i chuť kávy.Ale to vědí jen ti nezasvěcenější 😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Conchus

Na začátku tam je fádná chuť mouky, která i po přidání cukru zůstává ve stejné intenzitě a oslabuje vliv cukru. Osolením pokrmu se zruší fádnost mouky a vynikne ta původní sladkost. Ona tam byla pořáda, ale byla maskovaná chutí mouky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek