Avatar uživatele
odik

Bramborový salát z polévkové zeleniny?

Koukám jaká se dává do bramborového salátu zelenina (mrkev, celer, petržel). Mám v mrazáku koupenou (na malinké kostičky nakrájenou) polévkovou směs stejného složení. Zkoušeli jste to někdo? Jen ji trochu povařit. Bramborového salátu dělám jen malé množství.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, gecco před 2009 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Někdy přidávám čerstvou povařenou zeleninu, když spěchám, tak mraženou. Používám želeninu pod svíčkovou nakrájenou na kostičky.

Jindy připravuji salát bez zeleniny, jen s okurkami, cibulí a přidávám hodně zelených natí.

Postup je iv tomto receptu, ale připravuji bez majonézy. Tu nahrazuji jogurtem nebo zakysanou smetanou - prodává se tatarská omáčka ze zakysané smetany.

"Mraženou zeleninu asi 8 minut povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k bramborám"

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Proč ne. Nemělo by to ničemu vadit. Přeji dobrou chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Přiznám se, že používám jen čerstvou zeleninu, takže přímou zkušenost nemám - ale obával bych se, že ta mražená bude hodně měkká...

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Povařila jsem tuto směs v láku z okurek, protože hotová sterilovaná mi nechutná, je v ní moc tvrdý hrách.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
chachar1922

Nezkoušela jsem to. Asi to můžeš povařit a bude to stejné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Ano, brambourový satát se dělá také z kořenové zeleniny ..zase jedna z otázek, kdy odpovědi byly skoro dřív než dotaz ;(

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
odik

Pro příští generace: Není to jako z čerstvé zeleniny, ale pro malé množství salátu je to dostatečně dobře použitelné.

před 2005 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
odik

gecco: U nás v zelenině prodávají celer celý a při množství salátu by mi tak 2/3 zbylo ... a skladovat to pak v mrazáku nechci - to už tam mam tu polévkovou směs.

před 2009 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Jasně...
;-)
Ale taky můžeš udělat celerové řízky - jsou, ač se to nezdá, docela dobré...
;-)

před 2009 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření