Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.duben 12:45

Jak to je s gravitací Slunce x měsíci planet ?

Věda – Astronomie

Slunce má tak velkou gravitaci že přidržuje i pluto ale jaktože např naše země která je tak blízko u něho má měsíc a to Slunce na to nemá nějakej zvláštní vliv ? Jakoby se ta gravitace pro měsíc vynulovala a působí na ten měsíc pouze gravitace Země ? Nebo se to jen zdá a vliv to má ale to by se ten měsíc otačel spise nepravidelně po elipse nebo nepravidelně ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.duben 14:07

Jak to je s gravitací Slunce x měsíci planet ?

Věda – Astronomie

Slunce má tak velkou gravitaci že přidržuje i pluto ale jaktože např naše země která je tak blízko u něho má měsíc a to Slunce na to nemá nějakej zvláštní vliv ? Jakoby se ta gravitace pro měsíc vynulovala a působí na ten měsíc pouze gravitace Země ? Nebo se to jen zdá a vliv to má ale to by se ten měsíc otačel spise nepravidelně po elipse nebo nepravidelně ?
Doplňuji:
Mě spíš pouze zaujal tento dokument kterej by měli vidět uplně všichni aby si uvědomili krátkost života a jeho jedinečnost . Ale tohle s těma měsícema mi vyskočilo v hlavě jak to je možný . Jinak o astrologii je zbytečný se už podle mě zajímat ten dokument je odpověď . Je to prostě nic . A věřil bych tomu . http://www.you­tube.com/watch?v=tZ3pGTs­6ieU&feature=rel­mfu