Zeptal/a se – 22.leden 14:04
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Jedná se mi o výrobu ve zmrzlinovači. Nechce tuhnout (nádoba byla namražena dostatečně, směs je také dostatečně vychlazena). Jde mi o klasickou smetanovou zmrzlinu – a la KFC nebo Ruská. Jakou má mít směs konzistenci? Neexistuje něco podobného jako je zpevňovač na šlehačku? Díky za rady.
Zeptal/a se – 22.leden 14:40
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Jedná se mi o výrobu ve zmrzlinovači. Nechce tuhnout (nádoba byla
namražena dostatečně, směs je také dostatečně vychlazena). Jde mi
o klasickou smetanovou zmrzlinu – a la KFC nebo Ruská. Jakou má mít směs
konzistenci? Neexistuje něco podobného jako je zpevňovač na šlehačku?
Díky za rady.
Doplňuji:
Recept je naprosto jednoduchý. 30% šlehačka – 3ks, 1 slazené
kondenzované mléko – Salko, vanilková esence nebo vnitřek z vanilkového
lusku. Šlehačku ušlehat, přidat Salko a vanilku. Dát zmrazit. V mrazničce
normálně bez problémů. Ale já ji neušlehala a myslela jsem si, že to
udělá ten přistroj. Tak máme akorát skvěle vychlazený smetanový koktejl,
ale „zahustila“ jsem to pěti banány, takže uvídím. Teď se kroutí ve
zmrzlinovači.
Zajímá mě, pokud ho někdo používá, jakou konzistenci tam dává a za jak
dlouho je zmrzka asi hotová.