Zeptal/a se – 4.červenec 13:43
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Dostali jsme domácí vejce.Po uvaření na tvrdo se mi špatně loupe
skořápka.Kdysi jsem slyšela,že jestli se špatně loupou,jsou (a to si
právě nepamatuju),stará nebo naopak čerstvá. Prosím jak to tedy je?
A po jaké době se vejce mohou konzumovat,když je dostanu v den,kdy je
slepice snesla.Prý se takto čerstvá vejce nesmí hned jíst,až po nějaké
době,nevíte kdy? Děkuju:-)
Zeptal/a se – 4.červenec 14:26
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Dostali jsme domácí vejce.Po uvaření na tvrdo se mi špatně loupe
skořápka.Kdysi jsem slyšela,že jestli se špatně loupou,jsou (a to si
právě nepamatuju),stará nebo naopak čerstvá. Prosím jak to tedy je?
A po jaké době se vejce mohou konzumovat,když je dostanu v den,kdy je
slepice snesla.Prý se takto čerstvá vejce nesmí hned jíst,až po nějaké
době,nevíte kdy? Děkuju:-)
Doplňuji:
V dětství jsem jezdila na vesnici,mí rodiče a většina příbuzných
odtamtud pochází a vzpoměla jsem si,jak babička říkala,že se čerstvá
vejce nesmí ihned konzumovat.Ale přít se nechci,je možné,že pravdu
neměli.Děkuju všem za odpovědi:-)