Zeptal/a se – 9.duben 16:57
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
A podotázka: vrážíte do toho také cukr?
A ještě něco úplně jiného: zahušťujete to moukou? A, v případě, že ano: osmaženou na tuku (Roux), nebo nějak jinak?
Já ji jím s Wurstem i vejcem, někdy jenom s Wurstem, někdy s Wurstem, vejcem a bramborovou kaší (tu jsem popsal tady: https://www.odpovedi.cz/otazky/co-z-brambor-mate-nejradeji). Cukr do ni rozhodně nevrážím, ono to ale asi bude i tím, že já používám jablečný, vinný, případně rýžový, ocet, které nejsou tak kyselé, jako ten náš. A ne, nezahušťuju, ono mé Roux je hodně husté a vyšlehané (podlévám a dusím ho fond brun), což je dáno celozrnou, velmi hrubou, moukou. Používám ho párkrát za rok, v zimě, a do úplně jiných jídel.
Zeptal/a se – 11.duben 5:53
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
A podotázka: vrážíte do toho také cukr?
A ještě něco úplně jiného: zahušťujete to moukou? A, v případě, že ano: osmaženou na tuku (Roux), nebo nějak jinak?
Já ji jím s Wurstem i vejcem, někdy jenom s Wurstem, někdy s Wurstem, vejcem a bramborovou kaší (tu jsem popsal tady: https://www.odpovedi.cz/otazky/co-z-brambor-mate-nejradeji). Cukr do ni rozhodně nevrážím, ono to ale asi bude i tím, že já používám jablečný, vinný, případně rýžový, ocet, které nejsou tak kyselé, jako ten náš. A ne, nezahušťuju, ono mé Roux je hodně husté a vyšlehané (podlévám a dusím ho fond brun), což je dáno celozrnou, velmi hrubou, moukou. Používám ho párkrát za rok, v zimě, a do úplně jiných jídel.