Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.duben 19:39

Proč se říká, že se nepoznají v odraze/zrcadle a ani nechápou, že se jedná o odraz?

Zvířata – Kočky

Vědci a další všude tvrdí, že kočky (a skoro žádná zvířata) nechápou smysl dorazu – nepoznají se tam, nechápou, že je to odraz skutečnosti a sebe vnímjí jako cizí zvíře. Ovšem kočka, když vidí jinou cizá kočku, tak většinou nějak reaguje, přesto kůzné kočky, které jsme kdy měli, reagovaly odlišně, ale většinou si toho odrazu nevšímaly, i když ho viděly – třeba se na sebe podívaly a pak tomu envěnovaly pozornost (kdyby si mysleli, že je to cizí kočka, tak by na ni reagovaly jinak).
A taky podobných videí je víc, a je na nich vidět, že kočky prsotě chápou, že mají před sebou odraz (jinak by se naotáčely za sebe)… https://www.y­outube.com/… Jde poznat, že kočky v odraze poznávají sebe a okolí kolem nich.
Řekl bych, že to platí i na psi.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 30.duben 19:45

Proč se říká, že se kočky nepoznají v odraze/zrcadle a ani nechápou, že se jedná o odraz?

Zvířata – Kočky

Vědci a další všude tvrdí, že kočky (a skoro žádná zvířata) nechápou smysl odrazu – nepoznají se tam, nechápou, že je to odraz skutečnosti a sebe vnímjí jako cizí zvíře. Ovšem kočka, když vidí jinou cizí kočku, tak většinou nějak reaguje, přesto různé kočky, které jsme kdy měli, reagovaly odlišně, ale většinou si toho odrazu nevšímaly, i když ho viděly – třeba se na sebe podívaly a pak tomu nevěnovaly pozornost (kdyby si myslely, že je to cizí kočka, tak by na ni reagovaly jinak).
Viz taky video a podobných je víc, a je na nich vidět, že kočky prostě chápou, že mají před sebou odraz (jinak by se naotáčely za sebe)… https://www.y­outube.com/… Jde poznat, že kočky v odraze poznávají sebe a okolí kolem nich.
Řekl bych, že to platí i na psi.