Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.říjen 19:24

Jak dáváte dozrát rajské?

Bydlení a zahrada – Zahrada

Pokud začínala napadat rostliny plíseň, zlikvitovali jsme je a dávali částečne zralé a zelené rajské dozrát do 5 litrových lahví.
Tedy mimo divokých rajských, ty nám ještě na zahradě rostou a dozrávají, jsou odolnější vůči plísni. To jsme dělali mnoho let, i tento rok. Část plodů v lahvi zhnila, museli jsme je kontrolovat a napadnuté plody plísní z lahve odstraňovat. Asi před 14 dny jsem v autobusu zachytil debatu dvou žen o tom, jak dávají dozrát rajské. Jedna do lahví, jako my, ale druhá říkala, že má lepší způsob. Každé, částečně zralé, i zelené rajské zabalí do novin, uloží do prázdných plastových krabiček (od masa, kuřat atd.) a položí na parapet. Neshnije jí prý žádné. Jak jsem přišel domů, tak jsem vyndal rajské z lahví a udělal to takto. Dnes jsme je vybalili. Byly krásně zralé do červena, byly tam ale nějaké nahnilé, nebylo jich sice mnoho, nedalo se to porovnat s uložením do lahví. Ale i tak mne ta část nahnitých rajských mrzí, něco jsem asi neudělal dobře,
ale nevím co. Neslyšel jsem vše, co ty ženy říkali, musel jsem vystoupit. Asi mi něco uniklo.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.říjen 19:28

Jak dáváte dozrát rajské?

Bydlení a zahrada – Zahrada

Pokud začínala napadat rostliny plíseň, zlikvitovali jsme je a dávali částečne zralé a zelené rajské dozrát do 5 litrových lahví.
Tedy mimo divokých rajských, ty nám ještě na zahradě rostou a dozrávají, jsou odolnější vůči plísni. To jsme dělali mnoho let, i tento rok. Část plodů v lahvi zhnila, museli jsme je kontrolovat a napadnuté plody plísní z lahve odstraňovat. Asi před 14 dny jsem v autobusu zachytil debatu dvou žen o tom, jak dávají dozrát rajské. Jedna do lahví, jako my, ale druhá říkala, že má lepší způsob. Každé, částečně zralé, i zelené rajské zabalí do novin, uloží do prázdných plastových krabiček (od masa, kuřat atd.) a položí na parapet. Neshnije jí prý žádné. Jak jsem přišel domů, tak jsem vyndal rajské z lahví a udělal to takto. Dnes jsme je vybalili. Krásně uzrály do červena, byly tam sice nějaké nahnilé, nebylo jich ale mnoho, s uložením do lahví se to nedalo porovnat. Ale i tak mne ta část nahnitých rajských mrzí, něco jsem asi neudělal dobře, ale nevím co. Neslyšel jsem vše, co ty ženy říkali, musel jsem vystoupit. Asi mi něco podstatné uniklo.