Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 1.srpen 2:08

Věděli jste, že Američané chtěli útočit na vlastní obyvatelstvo, jen aby vyprovokovali válku s Kubou?

Cestování – Severní Amerika

V 60. letech, podle Operace Northwoods. Chtěli spáchat sérii několika teroristických činů namířených na vlastní obyvatelstvo, kubánské uprchlíky a vlastní vojenské základny. Kromě dalších věcí, jako únosů letadel, lodí atd. Často ale mělo být cílem zabít (a to vlastní lidi/civilisty, na vlastním území). Plán se neuskutečnil jen proto, že s tím nesouhlasil jeden muž ve vedení. Kdyby tam byl ZROVNA někdo jiný…
Sice jsou některé ty konspirační teorie o USA dost hloupé a směšné, ale nedivím se, že vznikají takové teorie, že i teroristické útoky z 11. září 2001 zinscenovali sami Američané, když už předtím byli málem schopni něco takového udělat.

Kromě toho, že se (hlavně formou CIA) podílejí na velmi interních a tajných informacech/ú­dalostech ve státech, odposlouchávají a páchali (páchají?) teroristické činy i atentáty, tak se taky účastnili nebo podporovali různé převraty, ale podporovali i diktatury a totality (a to z různých důvodů). Hlavně, aby udrželi „rovnováhu“, protiváhu (některým jiným státům), společné nepřátele, nebo jen kvůli aktuální politické situaci, dohodám, atd.
Já jen, že to vše je hodně „demokratické“ na to, že je to stát, který se nejvíc ze všech na světě ohání demokracií.
Podle mě osobně se hlavně snaží, aby všechny státy na světě byly „demokratické republiky“, ale ne z důvodu správnosti a spravedlnosti, ale demokratické v takovém systému jaký mají v USA a aby byly pod přímou kontrolou/vlivem USA. Protože oni jsou „vedoucí demokracií,“ která udává směr a pravidla. Neřekl bych, že jim kdy šlo o správnost, ale o moc a demokracie (a její šíření) zneužívají jen k tomu, aby zvýšili svou moc a vliv na jinými. Ostatně i takhle připojovali ke svému území některé své nynější státy a takhel si dělali „spojence“ ze svých okolních států.

Jaký máte Vy názor na USA? Myslím celkový.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 1.srpen 13:26

Věděli jste, že Američané chtěli útočit na vlastní obyvatelstvo, aby vyprovokovali válku s Kubou?

Cestování – Severní Amerika

V 60. letech, podle Operace Northwoods. Chtěli spáchat sérii teroristických činů namířených na vlastní obyvatelstvo, kubánské uprchlíky a vlastní vojenské základny. Kromě dalších věcí, jako únosů letadel, lodí atd. Často ale mělo být cílem zabít (a to vlastní lidi/civilisty, na vlastním území). Plán se neuskutečnil jen proto, že s tím nesouhlasil jeden muž ve vedení. Kdyby tam byl ZROVNA někdo jiný…
Nedivím se, že pak vznikají takové konspirační teorie, že i teroristické útoky z 11. září 2001 zinscenovali sami Američané, když už předtím byli málem schopni něco takového udělat.

Kromě toho, že se (hlavně formou CIA) podílejí na velmi interních a tajných informacech/ú­dalostech jiných zemí, odposlouchávají a páchali (páchají?) teroristické činy i atentáty, tak se taky účastnili nebo podporovali různé převraty, ale podporovali hojně i diktatury a totality (z různých důvodů). Hlavně, aby udrželi „rovnováhu“, protiváhu (některým jiným státům), společné nepřátele, nebo jen kvůli aktuální politické situaci, dohodám, atd. Jak se jim to hodilo.
Já jen, že to vše je hodně „demokratické“ na to, že je to stát, který se nejvíc ze všech na světě ohání demokracií.
Podle mě se hlavně snaží, aby všechny státy na světě byly „demokratické republiky“, ale ne z nějakého důvodu správnosti a spravedlnosti, ale demokratické v takovém systému jaký mají v USA a aby byly pod přímou kontrolou/vlivem USA. Protože oni jsou „vůdčí demokracií,“ která udává směr a pravidla. Neřekl bych, že jim kdy šlo o správnost, ale o moc a demokracie (a její šíření) zneužívají jen k tomu, aby zvýšili svou moc a vliv na jinými. Ostatně i takhle připojovali ke svému území některé své nynější státy a takhel si dělali „spojence“ ze svých okolních států.

Jaký máte názor na USA? Myslím celkový.