Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.srpen 13:56

Kde a v čem nejlíp uchovat/skladovat na druhý den uvařený špenát,a jak ho ohřívat?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

V mikrovlnce, nebo v hrnci na sporáku na mírném ohni.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.srpen 14:15

Kde a v čem nejlíp uchovat/skladovat na druhý den uvařený špenát,a jak ho ohřívat?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

V mikrovlnce, nebo v hrnci na sporáku na mírném ohni.

Ivzez: mýtus: Ohřívaný špenát je jedovatý
Tento omyl je živen skutečností, že špenát obsahuje střední množství
dusičnanů, které se za pokojové teploty působením bakterií mění ve škodlivý
Nitrit. I zde tedy platí obligátní, že špenát musí být pečlivě skladován a
důsledně celý dobře prohřán při ohřívání.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 9.srpen 14:42

Kde a v čem nejlíp uchovat/skladovat na druhý den uvařený špenát a jak ho ohřívat?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

V mikrovlnce, nebo v hrnci na sporáku na mírném ohni.

Ivzez: mýtus: Ohřívaný špenát je jedovatý
Tento omyl je živen skutečností, že špenát obsahuje střední množství
dusičnanů, které se za pokojové teploty působením bakterií mění ve škodlivý
Nitrit. I zde tedy platí obligátní, že špenát musí být pečlivě skladován a
důsledně celý dobře prohřán při ohřívání.