Zeptal/a se – 23.leden 11:30
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Pekla jsem doma chleba dle snadného receptu, použila jsem místo obyčejné
hladké mouky celozrnnou pšeničnou. Chleba byl dobrý, ale střídka trochu
tuhá. Včera jsem použila špaldovou mouku celozrnnou, přidala mleté
škvarky a výsledek je o moc lepší. Kamarádka dělala ten samý chleba
z obyčejné hladké pšeničné mouky a dle fotek má její výrobek střídku
víc pórovitou. Má na to vliv použitá mouka?
popis receptu zde:http://napady.iprima.cz/prima-napady/jak-se-pece-chleba-kdyz-jednou-ochutnate-svuj-vlastni-krajic-nebudete-uz-chtit-nic
Zeptal/a se – 29.leden 12:18
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Pekla jsem doma chleba dle snadného receptu, použila jsem místo obyčejné
hladké mouky celozrnnou pšeničnou. Chleba byl dobrý, ale střídka trochu
tuhá. Včera jsem použila špaldovou mouku celozrnnou, přidala mleté
škvarky a výsledek je o moc lepší. Kamarádka dělala ten samý chleba
z obyčejné hladké pšeničné mouky a dle fotek má její výrobek střídku
víc pórovitou. Má na to vliv použitá mouka?
popis receptu zde:http://napady.iprima.cz/prima-napady/jak-se-pece-chleba-kdyz-jednou-ochutnate-svuj-vlastni-krajic-nebudete-uz-chtit-nic
Takže třetí pokus z hladké pšeničné, s přídavkem mletých škvarků, a chleba je takový, jak jsem si ho představovala… měkkoučký, pórovitý, ale foto sem už nedám.