Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 23.leden 11:30

Jaký vliv mají na kvalitu chleba různé druhy mouky?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Pekla jsem doma chleba dle snadného receptu, použila jsem místo obyčejné hladké mouky celozrnnou pšeničnou. Chleba byl dobrý, ale střídka trochu tuhá. Včera jsem použila špaldovou mouku celozrnnou, přidala mleté škvarky a výsledek je o moc lepší. Kamarádka dělala ten samý chleba z obyčejné hladké pšeničné mouky a dle fotek má její výrobek střídku víc pórovitou. Má na to vliv použitá mouka?
popis receptu zde:http://napady­.iprima.cz/pri­ma-napady/jak-se-pece-chleba-kdyz-jednou-ochutnate-svuj-vlastni-krajic-nebudete-uz-chtit-nic

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.leden 12:18

Jaký vliv mají na kvalitu chleba různé druhy mouky?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Pekla jsem doma chleba dle snadného receptu, použila jsem místo obyčejné hladké mouky celozrnnou pšeničnou. Chleba byl dobrý, ale střídka trochu tuhá. Včera jsem použila špaldovou mouku celozrnnou, přidala mleté škvarky a výsledek je o moc lepší. Kamarádka dělala ten samý chleba z obyčejné hladké pšeničné mouky a dle fotek má její výrobek střídku víc pórovitou. Má na to vliv použitá mouka?
popis receptu zde:http://napady­.iprima.cz/pri­ma-napady/jak-se-pece-chleba-kdyz-jednou-ochutnate-svuj-vlastni-krajic-nebudete-uz-chtit-nic

Takže třetí pokus z hladké pšeničné, s přídavkem mletých škvarků, a chleba je takový, jak jsem si ho představovala… měkkoučký, pórovitý, ale foto sem už nedám.