Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.leden 1:46

Jak okamžitě vyhodit zaměstnance který krade?

Právo a zákony – Pracovní právo

Dobrý den, už několik let podnikám a nyní se v práci objevil zaměstnanec, který krade. Jak ho můžu vyhodit bez toho abych mu musela dávat dvouměsíční odstupné? Zaměstnanec je u nás asi rok a už před několika měsíci jsme, díky kamerovemu systému, přišli na to, ze ukradl dva tisíce korun. Tržby jsou v obchodě velké, zboží je tam také hodně a je velice těžké poznat zda někdo ukradl peníze (a zboží třeba nenamarkoval do pokladny) nebo zda ukradl zboží (je ho tam hodně a inventura by zabrala celou noc než by se znovu otevřelo. Zajímá mě, zda mohu zaměstnanci ukázat zaber z kamery kdy krade a dat mu okamžitou výpověď. Když zaměstnanec nastupoval, tak podepsal souhlas s kamerovým systémem. Nechci aby mě pak zaměstnanec žaloval, ze nedodržují ochranu osobních údajů a ta nahrávka se jako důkaz použit nedá. Chci se zaměstnance zbavit a nejlépe ho už nikdy nevidět, nechci se soudit o to co ukradl a nechci žádné problémy. Nějaké rady? Je mi ale jasné, ze zaměstnanec nebude chtít skončit a udělá vše proto, aby okamžitou výpověď nemusel podepsat.
A nevíte zda nemohu mít problémy já kvůli tomu, ze zaměstnanec nenamarkoval vše (a peníze ukradl)? Aby to nebylo ještě na mě, ze okrádám stát já?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.leden 7:37

Jak okamžitě vyhodit zaměstnance, který krade?

Právo a zákony – Pracovní právo

Dobrý den, už několik let podnikám a nyní se v práci objevil zaměstnanec, který krade. Jak ho můžu vyhodit bez toho, abych mu musela dávat dvouměsíční odstupné? Zaměstnanec je u nás asi rok a už před několika měsíci jsme díky kamerovému systému přišli na to, že ukradl dva tisíce korun. Tržby jsou v obchodě velké, zboží je tam také hodně a je velice těžké poznat, zda někdo ukradl peníze (a zboží třeba nenamarkoval do pokladny) nebo zda ukradl zboží (je ho tam hodně a inventura by zabrala celou noc, než by se znovu otevřelo). Zajímá mě, zda mohu zaměstnanci ukázat záběr z kamery, kde krade, a dát mu okamžitou výpověď. Když zaměstnanec nastupoval, tak podepsal souhlas s kamerovým systémem. Nechci, aby mě pak zaměstnanec žaloval, že nedodržuji ochranu osobních údajů a ta nahrávka se jako důkaz použít nedá. Chci se zaměstnance zbavit a nejlépe ho už nikdy nevidět, nechci se soudit o to, co ukradl, a nechci žádné problémy. Nějaké rady? Je mi ale jasné, že zaměstnanec nebude chtít skončit a udělá vše proto, aby okamžitou výpověď nemusel podepsat.
A nevíte, zda nemohu mít problémy já kvůli tomu, že zaměstnanec nenamarkoval vše (a peníze ukradl)? Aby to nebylo ještě na mě, že okrádám stát já?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 19.leden 10:56

Jak okamžitě vyhodit zaměstnance, který krade?

Právo a zákony – Pracovní právo

Dobrý den, už několik let podnikám a nyní se v práci objevil zaměstnanec, který krade. Jak ho můžu vyhodit bez toho, abych mu musela dávat dvouměsíční odstupné? (Dole v komentářích se objevilo, ze odstupnemu někdo nerozumí. Měla jsem za to, ze když někoho propustim, tak má další dva měsíce pracovat [zlodeje u pokladny déle nechat nemůžu] nebo tomu dotyčnému musím dat plat za ty dva měsíce a poslat ho pryč) Zaměstnanec je u nás asi rok a už před několika měsíci jsme díky kamerovému systému přišli na to, že ukradl dva tisíce korun. Tržby jsou v obchodě velké, zboží je tam také hodně a je velice těžké poznat, zda někdo ukradl peníze (a zboží třeba nenamarkoval do pokladny) nebo zda ukradl zboží (je ho tam hodně a inventura by zabrala celou noc, než by se znovu otevřelo). Zajímá mě, zda mohu zaměstnanci ukázat záběr z kamery, kde krade, a dát mu okamžitou výpověď. Když zaměstnanec nastupoval, tak podepsal souhlas s kamerovým systémem. Nechci, aby mě pak zaměstnanec žaloval, že nedodržuji ochranu osobních údajů a ta nahrávka se jako důkaz použít nedá. Chci se zaměstnance zbavit a nejlépe ho už nikdy nevidět, nechci se soudit o to, co ukradl, a nechci žádné problémy. Nějaké rady? Je mi ale jasné, že zaměstnanec nebude chtít skončit a udělá vše proto, aby okamžitou výpověď nemusel podepsat.
A nevíte, zda nemohu mít problémy já kvůli tomu, že zaměstnanec nenamarkoval vše (a peníze ukradl)? Aby to nebylo ještě na mě, že okrádám stát já?