Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.červen 18:46

Dal by se nahradit cukr v dezertu umělým sladidlem?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Zkoušeli jste to někdy? Abych neměl tak úplně kalorickou bombu, třeba tvarohové dezerty s pudingem a ovocem, místo xx g cukru odpovídající množství sladidla? Někdy mě honí mlsná, ale nechci nakynout ještě víc, než jsem.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.červen 12:54

Dal by se nahradit cukr v dezertu umělým sladidlem?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Zkoušeli jste to někdy? Abych neměl tak úplně kalorickou bombu, třeba tvarohové dezerty s pudingem a ovocem, místo xx g cukru odpovídající množství sladidla? Někdy mě honí mlsná, ale nechci nakynout ještě víc, než jsem.

Omlouvám se, asi jsem to měl napsat hned na začátku: otázku jsem položil proto, že jednou jsem značné množství práškového cukru kompletně nahradil umělým sladidlem a vůbec se to nepovedlo. Jako by ten cukr plnil i objemovou roli, konzistence nebyla dobrá. Už si nepamatuju co to bylo, asi nějaké těsto.