Zeptal/a se – 20.říjen 11:57
Jídlo a vaření – Nápoje
Otázka je šitá na mne. Chutná mi domácí bezinkový sirup vlastní
výroby a prakticky už se mi stal drogou- čistou vodu bez něj už ani
nepozřu. Většinu času jsem doma a když mám žízeň, těším se na svů
sirup jak malé děcko, i když ho piju už asi 15let. Když někam jdu, beru
si do lahvičky, abych se v cizím prostředí vůbec napil (voda mi přestala
jet). Když jdu ven a není přístup k vodě, beru si pár litrů sirupu do
flašky. Nic jiného k pití nekupuji. Minerálky plněný do PET jsou pro mne
španělská ves- má voda je výborně mineralizovaná.
Myslím, že v tomhle směru u mě do smrti už k žádným změnám nedojde,
alespoň si změny neumím představit. Zkrátka je to věc, v který mám
pravidelnost- kéž bych to mohl říct o celý životasprávě ..ale zpět
k sirupu- dávám si jej do tý vody tak akorát, spíše sladší, než dia.
Jak jsem řekl, jiného už nepiji nic ..ale no tak sem tam si dám kafe a sem
tam nějaký čaje, opět domácí výroby, ty spíše k večeru, podle
atmosféry a ročního období. Chlast je mi cizí úplně, stejně jako mléko.
Někdy vypiju třeba kefír nebo tak, ale tohle já považuju za jídlo, ne za
pití.
A teď by mě zajímalo, jaký „tohle“ může mít „na mne“ dopady.
Jestli více pozitivní a nebo naopak negativní. Vím, že někdo pije třeba
jenom slad a chmel, tedy pivo, nic jinýho a dopady to na něj má a všichni je
známe, jenže neporozumění účinkům je většinou v interperaci kladu a
záporu, pánč dotyčnej většinou zarytě tvrdí, že pití úplně čistý
vody má negat. dopad na psychiku člověka a občané mimo hospodu jsou tudíž
jacísi exoti. Budiž, ale mě zajímá právě pití sirupu z květů bezu
(aby bylo jasno- bezinkama myslím květ)a byl bych rád, kdybyste se
vyjádřili v názoru, co si o tom myslíte. Nebo ještě lépe- byl bych
mnohem radši, kdybyste vyjádřili názor, co si myslíte o celoživotním
pití jakýhokoliv domácího sirupu bez možnosti pít čistou vodu (třeba
malinovýho, pomerančovýho a nebo také zázvorovýho),abych si mohl posoudit,
jestli právě bezinky se nějak nelišej v porovnání s jinejma sirupama
..ale tohle už je asi hodně náročný, takže budu vděčnej i za názory
čistě jenom na ty „dlouhodobý bezinky“ a předem dík za seriozní
odpovědi. Zteř, zjentek.
Zeptal/a se – 14.listopad 16:29
Jídlo a vaření – Nápoje
Otázka je šitá na mne. Chutná mi domácí bezinkový sirup vlastní
výroby a prakticky už se mi stal drogou- čistou vodu bez něj už ani
nepozřu. Většinu času jsem doma a když mám žízeň, těším se na svů
sirup jak malé děcko, i když ho piju už asi 15let. Když někam jdu, beru
si do lahvičky, abych se v cizím prostředí vůbec napil (voda mi přestala
jet). Když jdu ven a není přístup k vodě, beru si pár litrů sirupu do
flašky. Nic jiného k pití nekupuji. Minerálky plněný do PET jsou pro mne
španělská ves- má voda je výborně mineralizovaná.
Myslím, že v tomhle směru u mě do smrti už k žádným změnám nedojde,
alespoň si změny neumím představit. Zkrátka je to věc, v který mám
pravidelnost- kéž bych to mohl říct o celý životasprávě ..ale zpět
k sirupu- dávám si jej do tý vody tak akorát, spíše sladší, než dia.
Jak jsem řekl, jiného už nepiji nic ..ale no tak sem tam si dám kafe a sem
tam nějaký čaje, opět domácí výroby, ty spíše k večeru, podle
atmosféry a ročního období. Chlast je mi cizí úplně, stejně jako mléko.
Někdy vypiju třeba kefír nebo tak, ale tohle já považuju za jídlo, ne za
pití.
A teď by mě zajímalo, jaký „tohle“ může mít „na mne“ dopady.
Jestli více pozitivní a nebo naopak negativní. Vím, že někdo pije třeba
jenom slad a chmel, tedy pivo, nic jinýho a dopady to na něj má a všichni je
známe, jenže neporozumění účinkům je většinou v interperaci kladu a
záporu, pánč dotyčnej většinou zarytě tvrdí, že pití úplně čistý
vody má negat. dopad na psychiku člověka a občané mimo hospodu jsou tudíž
jacísi exoti. Budiž, ale mě zajímá právě pití sirupu z květů bezu
(aby bylo jasno- bezinkama myslím květ)a byl bych rád, kdybyste se
vyjádřili v názoru, co si o tom myslíte. Nebo ještě lépe- byl bych
mnohem radši, kdybyste vyjádřili názor, co si myslíte o celoživotním
pití jakýhokoliv domácího sirupu bez možnosti pít čistou vodu (třeba
malinovýho, pomerančovýho a nebo také zázvorovýho),abych si mohl posoudit,
jestli právě bezinky se nějak nelišej v porovnání s jinejma sirupama
..ale tohle už je asi hodně náročný, takže budu vděčnej i za názory
čistě jenom na ty „dlouhodobý bezinky“ a předem dík za seriozní
odpovědi. Zteř, zjentek.